Glas Javnosti

PAO DOGOVOR: Dvojica iz Belivukove grupe NAPRAVILI SPORAZUM sa tužilaštvom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dvojica okriviljenih - Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, iz grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisali su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svedočenju na osnovu kojeg će dobiti 15, odnosno 14 godina zatvora.

U statusu okrivljenog saradnika dužni su da govore istinu i da ne prećute ništa od onog što znaju.

Oni će biti ispitani pošto okrivljeni iznesu svoje odbrane, a nakon što daju svoje iskaze neće više biti dužni da dolaze na suđenje.



Sporazum treba da potvrdi sudsko veće koje će voditi postupak protiv Belivukove grupe i to pre 8. marta, za kada je zakazan početak pripremnog ročišta u tom procesu, piše N1.

Belivukova grupa tereti se za više ubistava, trgovinu drogom i druga teška krivična dela.

- Ceo svet prati i oscilira i jedan od faktora su Ukrajina i Rusija i ceo crnomorski sliv. Samo najava bilo kakvog sukoba, eskalacije dovela je početkom prošle nedelje do velikih dnevnih oscilacija. Već u četvrtak, kada je sukob počeo tržišta su odreagovala i došlo je do nekih novih maksimuma - istakao je Janjić i dodao da su sve svetske berze imale velike oscilacije i da su se i kod nas dešavale dnevne oscilacije. Berza u Parizu je imala nekih 12 odsto razlike u ceni na dnevnom nivou, dok je i čikaška berza beležila maksimume, prenosi RTS.

Janjić je takođe rekao da je rano i teško bilo šta prognozirati i da takođe sankcije Rusiji značajno utiču na formiranje cena. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR