Glas Javnosti

SKANDAL NAD SKANDALIMA U DOMU ZDRAVLJA: Nevakcinisanima prodavali lažne sertifikate

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu sprovodi dokazne radnje u predistražnom postupku koji su pokrenuli, zbog sumnje da je više zdravstvenih radnika u kuršumlijskom Domu zdravlja falsifikovalo kovid sertifikate.

- Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije sprovodi dokazne radnje u predistražnom postupku koji se vodi protiv pet lica, od kojih se dva lica terete za krivično delo zlouopotreba službenog položaja iz čl. 359 KZ, dva lica za krivično delo trgovina uticajem iz čl. 366 KZ a jedno lice za krivično delo falsifikovanje isprave iz čl. 355 KZ- navodi se u odgovoru Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeeg tužilaštva u Nišu.


- Mi smo ranije nezvanično saznali da su medicinski radnici, među kojima ima i lekara, u Domu zdravlja u Kuršumliji izdavali sertifikat o vakcinisanju licima koja nisu primila te vakcine, a iste uništavali. Nije reč samo o građanima Kuršumlije, već i o stanovnicima Kosova i Metohije, koji su u više navrata organizovano dolazili autobusima kako bi u ovoj zdravstvenoj ustanovi primili vakcine protiv Kovida-19.

Prema našim, još uvek nepotvrđenim informacijama, uzimali su novac kako bi izdali sertifikate, licima koja se zapravo i nisu vakcinisala. Tako je prijava na tu sumnju stigla i do Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu, koje je pokrenulo predistražni postupak i prema našim saznanjima, osumnjični su već dali svoje izjave.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR