Glas Javnosti

IZMEŠTANJE KOVID AMBULANTE U VALJEVU U DOM ZDRAVLJA: Pacijentima će biti olakšano čekanje na pregled!

Korona virus
Autor:

Zbog preopterećenosti kapaciteta KOVID ambulante Novo naselje, u kojoj je juče obavljeno 325 pregleda i 160 testiranja, od sutra u 7 časova pregledi pacijenata sa sumnjom na infekciju koronom izmestiće se u zgradu Doma zdravlja Valjevo. Istovremeno se vakcinacija premešta u hol Centra za kulturu Valjevo.

Pacijenti sa dijagnostikovanim kovid infekcijom i respiratornim infekcijama koristiće glavni ulaz u zgradu, a lekarski pregledi obavljaće se u prizemlju, na Odeljenju opšte medicine. Na raspolaganju će biti četiri lekara istovremeno, a taj broj će se po potrebi povećavati. Pacijentima će biti olakšano čekanje na pregled jer je prostor mnogo veći nego u Novom naselju, tako da će pri lošim vremenskim uslovima više ljudi moći da bude unutra.

Testiranje, uzimanje krvi za laboratorijsku analizu i snimanje pluća rendgen aparatom obavljaće se u dnu hodnika, preko puta glavnog ulaza. Izdavanje rezultata je na info pultu.

Opšta medicina i deo za dijagnostiku fizički će biti odvojeni od ostatka zgrade i taj deo će biti isključivo namenjen za KOVID preglede. Svi ostali pregledi građani sprovodiće se na drugom spratu, gde će ordinirati lekari opšte medicine i medicine rada, a ulaziće se sa zadnje strane zgrade, iza prostorija Službe hitne pomoći (kao i u periodu dok je trajala rekonstrukcija prednjeg krila). To će biti ulaz i za laboratoriju i za Ginekologiju – za žene i trudnice koje nemaju simptome respiratorne infekcije ili potvrđeni KOVID.

U KOVID ambulantu Ginekologije ulaziće se na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja. KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz.

Zbog premeštanja KOVID ambulante u Dom zdravlja, kao i zbog velikog interesovanja za treću dozu, vakcinalni punkt Doma zdravlja će od sutra raditi u holu Centra za kulturu. Radno vreme će biti od 8 do 20 časova, vikendom od 8 do 18 časova.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR