Glas Javnosti

Rokovnik SALETA MUTAVOG nađen u autu otkriva njegove ciljeve uoči ubistva

Hronika
Autor: Glas javnosti

Narkodiler i vođa huliganske grupe "Janjičari" Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi neposredno pre nego što je 12. oktobra 2016. godine ubijen u mafijaškoj likvidaciji, zapisao je u svom rokovniku šta planira da ostvari u naredna dva meseca, tačnije do kraja godine.

Ti planovi otkrivaju početak njegovog kriminalnog klana, koliko su tada materijalno bili moćni, a koliko su, prvenstveno od dilovanja droge, obogatili pošto je klan preuzeo Velja Nevolja, za kog se veruje da i dalje ima skrivenih 70 miliona evra i desetine luksuznih nekretnina.

 Jesenje večeri, 13. oktobra 2016. godine, Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, sedeo je u garsonjeri koju je sa verenicom, iznajmljivao u novobeogradskom naselju Belvil. Već tri godine je uz dozvolu suda, u čak 12 navrata, odlagao odlazak na izdražvanje petogodišnje zatvorske kazne zbog dilovanja droge i nelegalnog oružja. Njegovi planovi za budućnost nisu bili povezani sa tim šta će raditi kada dospe iza rešetaka.


Naprotiv, Stanković je planirao ida putuje, iako su mu pravosudni organi kao osuđenom oduzimali putne isprave. Međutim, prelazio je granice i dok je čekao da mu se vrate regularna dokumenta. Posle njegove smrti otkriveno je da je neretko koristio lažni pasoš BiH na ime Tihomir Ždero, izdat u Novom Sarajevu.

Nakoliko sati pre nego što je ubijen, Aleksandar Stanković je u svom rokovniku zapisao:

- Stan za Beku i mene; dizanje firme na noge;
- 500 evra da sakupim; sat neki lep da uzmem
- Slučaj/pasoš da rešim; da smršam na 100kg
- Čelična vojnička disciplina; ako još možeš da dišeš, ne radiš pravilno


Stanković je potom, uz čeličnu volju i s pancirom preko grudi, otišao na trening u fitnes centar Spartanac, u Ulici gospodara Vučića, u Beogradu. Odvezao se standardnim automobilom. U podzemnoj garaži zgrade u Belvilu ostao mu je parkiran blindirani „audi“. Neiskusno za kriminalca koji pretenduje da bude glavni narkodiler u Srbiji – ostao je bez benzina.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR