Glas Javnosti

REKONSTRUKCIJA STRAŠNE TRAGEDIJE NA DUNAVU: Potraga za trojicom stradalih prijatelja trajala gotovo mesec dana! Evo gde su tela isplivala

Hronika
Autor: Glas javnosti

Potraga za trojicom prijatelja koji su nestali 18. marta u Dunavu nakon što je čamac u kojem su bili prevrnuli jaka košava i veliki talasi završena je juče posle 26 dana.

Da podsetimo kako je počela ova tragedija. Na čamcu "Tri princeze" bili su Mane Knežević (37), Nenad Trivković (38), Miloš Marković (37) i Milan Nikolić (36).

Oko 22:30 časova košava je na kilometar od Pančevačkog mosta prevrnula čamac. Jedini je uspeo da se spasi i domogne obale Mane Knežević koji je tražio pomoć u kućama. On je žena do čije kuće je stigao rekao: "Moji prijatelji su mrtvi, utopili su se!"

Potraga za nestalima je krenula narednog jutra. Na reci, obali, bile su Jedinice za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, familija, prijatelji, dobrovoljci.


Dušan Marković, brat jednog od nestalih, Miloša Markovića, svakodnevno je apelovao za pomoć u potrazi.

Prvo telo nađeno je 8. aprila oko 14:30 časova kod Rafinerije u Pančevu. Bio je to Nenad Trivković.

Drugo telo nađeno je dva dana kasnije, 10. aprila oko 11:40 u mestu Jugovo na ulazu u Smederevo. Bio je to Milan Nikolić.

Na levoj obali Dunava, 9 kilometara od mesta gde se prevrnuo čamac, juče je nađen i treći utopljenik - Miloš Marković.

"Potraga je gotova. Jeste izvučeno telo mog brata Miloša Markovića. Sve je završeno sada posle 26 dana. Voleo bih da iskoristim ovu priliku da se svima javno zahvalim, svima koji su bili sve ovo vreme uz nas, nadležnim službama, dobrovljcima, medijima", rekao je Dušan Marković.


Glas javnosti/Telegraf

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR