Glas Javnosti

RAZREŠENO UBISTVO SRPSKOG NARKO-BOSA U LIMI: Uhapšen likvidator Gorana Stavrića Kljukija (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Interpolovi agenti iz Santa Kruza rasvetlili su ubistvo Gorana Stavrića u Limi, koje se dogopdilo u Peruu 2014. godine i po poternici te zemlje uhapsili Bolivijca Dijega Riberu Landivara.

Kako bolivijski mediji pišu Goran Stavrić zvani Kljuki je tamo važio za "narko bosa", koji je bio dužan kolumbijskoj mafiji, koja je i naručila njegovo ubistvo.

Stavrić je ubijen je 6. jula 2014. godine u Limi kada je izlazio iz "Mekdonaldsa".

Kada je krenuo iz restorana, Bolivijci su istrčali iz svog vozila i zapucali pred brojnim svedocima.

Stavrić je pao na trotoar, ali su oni nastavili da pucaju, kako bi bili sigurni da napad neće preživeti. Posle izvršenog zločina, ubice su pobegle u nepoznatom pravcu.

Egzekutori su mesecima planirali zločin, a Stavrić je bio pod neprekidnom prismotrom. Obilazili su zgradu u kojoj je stanovao, lokale koje je posećivao, čekajući pogodan trenutak za likvidaciju.

Dijego Ribera i još jedan Peruanac osumnjičeni su da su pucali u Stavrića, jer je kolumbijskoj mafiji dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge, koju nikada nije platio.

Ribera je uhapšen u nedelju po poternici Bolivije koja zahteva njegovu ekstradiciju. Do odluke o izručenju Peruu smešten je u zatvor u Palmasoli.

Stavrića su pre ubistva tražile Belgija i Brazil zbog niza krivičnih dela kao što su pljačke banaka, trgovina oružjem i drogom, prenosi bolivijski portal Eldebar. On je još početkom devedesetih postao poznat policiji zbog brojnih krađa i razbojništava.

Uhapšen je 1993. godine kao član kriminalne grupe serijskog ubice Marinka Magde (51), koji sada služi doživotnu kaznu zatvora u Mađarskoj zbog ubistva 14 ljudi i dece.

 Stavrić je posle izlaska iz zatvora 2003. godine, prema pisanju Novosti ponovo osuđen na četiri godine zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu sa grupom Zorana Raškovića Serdara. Iz zatvora je pobegao 2007. godine i pretpostavlja se da je tada uspeo da se dokopa najpre Brazila, a potom i Perua.

(Glas jabvnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR