Glas Javnosti

UBIJEN POLICAJAC KOJI JE HAPSIO BALKANSKU MAFIJU U JUŽNOJ AMERICI: Radio na slučaju MISTERIOZNOG TITA, Cufaja stavio iza rešetaka! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Gregorije Ankasi, peruanski policajac, ubijen je 03. marta nedaleko od svoje kuće, a njegove ubice se nalaze u bekstvu.

Peruanski mediji navode da je Ankasi učestvovao u obaveštajnim akcijama za hapšenje Davida Cufaja, te postoje sumnje da je upravo zbog ove istrage i upucan.

Prema sudskim lekarima koji su pregledali telo, na njemu se vide četiri rupe od metaka. Napači mu nisu ukrali lične stvari i, prema svedočenjima prikupljenim od komšija, ubice su ga napale čim je izašao iz automobila.

Gregorio Ankasi bio je stručnjak za hvatanje važnih vođa trgovine drogom.

Foto: elcomercio.pe/PNP

Ankasi je bio jedan od arhitekata hvatanja Srbina Davida Cufaja, koji bi bio predstavnik ’Tita’, vođe takozvanog balkanskog kartela. Cufaj je osuđen 17. januara 2020. na 17 godina zatvora i trenutno služi kaznu.

Policajac je radio na obaveštajnim radnjama koje su izvršene protiv srpske organizacije u Peruu i iz tog razloga je svedočio pred pravosudnim vlastima tokom usmenog suđenja.

Podsetimo, Cufaj je bivši bokser, koji je prema nezvaničnim informacijama bio saradnik misterizonog Srbina po nadimku Tito, koji je jedan od vodećih narko-bosova u Južnoj Americi.

Takođe, misteriozni Srbin, poznat samo pod nadimkom Tito, važi za jednog od najjačih i najtraženijih narko-bosova u Latinskoj Americi, i za njim godinama tragaju američka Uprava za suzbijanje narkotika (DEA) i južnoameričke bezbednosne službe.

Južnoamerički mediji prenosili su da je Tito dobio nadimak po pokojnom predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu. Neki njegovi saradnici su uhapšeni ili ubijeni, ali nijedan ga do sada nije odao.

O njegovom "liku i delu" prvi put je u decembru prošle godine govorio agent Orion Intelihense, policajac specijalne južnoameričke policijske grupe Dirandro, koja zajedno s DEA traga za ovim Srbinom:

-Tito je postao jedan od prioriteta DEA. Rođen je u Srbiji, ima između 45 i 50 godina. Postao je lider u organizaciji prekookeanskog šverca, jer je uspostavio odlične kontakte s vrhom kolumbijskih kartela. Saradnici su mu mahom iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske...

Prema pisanju medija, njegov "razvojni put" je bio veoma interesantan - od bokserskog igrača i trenera, preko distributera lekova, do jednog od ključnih igrača za međunarodni transport tona i tona kokaina.

U srpskim medijima se spekulisalo da je to Zoran Jakšić, vođa Klana Amerika, ali takve informacije nikada nisu potvrđene.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR