Glas Javnosti

RAZBIJENE MAFIJAŠKE ŠIFRE I NADIMCI: Šarić bio Korona, advokat Lazarević Apis, a provaljeno ko je na Skaju bio Džiboni

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posle razbijanja tajne komunikacije, istražitelji otkrili kako su se Darko Šarić i ostali osumnjičeni iz njegove grupe telefonom dogovarali o izvršenju krivičnih dela, uključujući i likvidaciju Milovca u Ekvadoru

Darku Šariću, njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, pripadniku obezbeđenja Danilu Odoviću, policajcu Dušku Mirkoviću i navijaču Urošu Mišiću, koji je promenio prezime u Radovanović, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su bili pripadnici kriminalne grupe koju je Šarić organizovao početkom 2020, dok je još bio u pritvoru zbog drugog postupka koji se protiv njega vodi za šverc kokaina.

Kako Kurir saznaje, u naredbi za sprovođenje istrage navodi se da su Darko Šarić i njegov advokat Dejan Lazarević izvršenje krivičnih dela dogovarali neposredno, ali i preko aplikacije za tajnu komunikaciju Skaj, na kojoj je Lazarević imao nadimak Apis, a Darko Šarić Korona. Navodno, Šarić je pristup kriptovanom telefonu imao i tokom boravka u pritvoru, u kom je bio do decembra 2021.


- Darku Šariću je na teret stavljeno da je početkom 2020. organizovao kriminalnu grupu koja se dovodi u vezu sa ubistvom njegovog nekada bliskog saradnika Milana Milovca, koji je bio obuhvaćen optužnicom protiv Šarićeve grupe za šverc kokaina, ali je bio u bekstvu i o njemu se ništa nije znalo sve do 2020, kada je upucan u Ekvadoru. Takođe, sumnjiče se da su učestvovali u švercu droge, a na teritoriji Srbije pokušali da diskredituju svedoka-saradnika u postupku protiv Šarića, Nebojšu Joksovića, kako bi on izgubio status svedoka-saradnika - objašnjava izvor iz istrage.

Prema pisanju hrvatskoj Jutarnjeg lista, većina dokaza protiv kriminalne grupe, čiji je deo uhapšen u Zagrebu, pribavljen je putem međunarodne pravne pomoći, odnosno posle razbijanja šifara za tajnu komunikaciju.


- Sumnjam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sada kraj. Ne želim da razmišljam hoće li nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobiti svoje. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos svemu, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Sve sam bežao od toga, mislio urazumiće se - jedna je od presretnutih poruka.

Kako navode, reč je o komunikaciji preko Skaja u februaru 2020. između osobe čiji je identitet bio skriven iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK i F8BD55. Oni navode da hrvatski istražitelji sumnjaju da je to bio telefon koji je koristio Darko Šarić i da je poruke razmenjivao sa Petrom Ćosićem, zvanim Šarac, koji je uhapšen kao organizator hrvatskog dela grupe.

U istrazi koja se paralelno vodi u Hrvatskoj, kako navode, veliki deo tajnih PIN-ova je otkriven, pa se tako sumnja da je Ćosić na Skaju bio Džiboni, Milovac - Ludi, dok je i dalje misterija ko je Dr Pasta, ali i ljudi pod navedenim PIN-ovima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR