Glas Javnosti

PSI SU BILI NAUČENI DA KIDIŠU NA LJUDE! Veterina Beograd posle nesreće na Kosmaju: Do smrti ujedali Vladana Radosavljevića!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Direktor Javno-komunalnog preduzeća Veterina Beograd Budimir Grubić rekao je da su psi koji su izujedali novinara Vladana Radosavljevića smešteni u Veterini Beograd i da se ispituju okolnosti koje su dovele do incidenta.

Stravična nesreća dogodila se juče na Kosmaju kada je čopor pasa napao i ubio novinara Vladana Radosavljevića, jednog od osnivača Produkcijske grupe "Mreža", a njegovu suprugu teško povredio.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća Veterina Beograd Budimir Grubić potvrdio je za RTS da je reč o vlasničkim psima, a da na to ukazuje jer su svi psi bili jasno obeleženi.

Prem njegovim rečima, kakve su okolnosti bile pre nego što se nesreća dogodila to će MUP utvrditi, čiji su pripadnici odmah izašli na teren.

Očekuje da će se okolnosti koje su dovele do napada razjasniti do danas popodne.
Kada je reč o rasi pasa koji su izujedali Radosavljevića i njegovu suprugu, kaže da se radi o stafordu, mešancu staforda i pitbula i treći pas je krupan mešanac.

Napomenuo je da su psi bili naučeni da kidišu na ljude.

"Sačekaćemo da vidimo pod kojim okolnostima se desio incident. Ovo je sedmi slučaj od početka 2022. godine uključujući i ovaj poslednji", napomenuo je Grubić.

Kaže da su jasna pravila o držanju takvih pasa.

"Neophodan je povodac kada izlaze takvi psi na javne površine, kao i zaštitna korpom. Takvog psa ne mogu da vode osobe mlađe od 18 godina, a pogotovo ne nejake osobe", istakao je Grubić i potvrdio da su sva tri psa smeštena u Veterini Beograda.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR