Glas Javnosti

Priveden Srbin nakon ranjavanja dvoje dece u Mitrovici, mališani na lečenju u Beogradu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da je policija nakon ranjavanja dvoje dece u Kosovskoj Mitrovici izvršila pretres stambenog objekta porodice Stojanović, koja živi u prizemlju kuće u kojoj je u ponedeljak veče došlo do eksplozije.

"Izvršen je pretres kuće, pronađena je ručna bomba M -75, slična onoj koja je eksplodirala sinoć u stanu porodice Vučetić kada je povređeno dvoje dece, policija je zbog toga lišila slobode Srđana Stojanovića, kojem je određen pritvor do 48 sati", rekao je Hoti.

Hoti je u izjavi Tanjugu naglasio da je pretresom u istom objektu pronađeno 50 metaka kalibra 7,62 mm.

U kući u kojoj je došlo do eksplozije pronađen je jedan kalašnjikov i 54 metka rekao je policijski portparol.

Dečak i devojčica, koji su sinoć povređeni kada je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću srpske porodice Vučetić u Kosovskoj Mitrovici, nisu životno ugroženi i njihovo stanje je jutros stabilno.

Deca na lečenju u Beogradu

Načelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici doktor Radimir Janković izjavio je danas da će dvoje dece ipak biti transportovana na dalje lečenje u Beograd.

Janković je u izjavi Tanjugu rekao da su dvoje povređene dece stabilno, ali da su uslišili molbu roditelja da njihove lečenje nastave na Dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu.

Povređena deca će sanitetskim vozilom biti prebačena do Raške, a odatle helikopterom za Beograd, izjavila je koordinator vladine kancelarije za KIM Zlata Radovanović.

Načelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković izjavio je prethodno Tanjugu da deci nije potrebna hirurška intervencija dodavši da su kod dečaka sitni geleri oštetili krvne sudove vrata.

Eksplozivna naprava bačena je u kuću Sneže i Steve Vučetić, u Bošnjačkoj mahali, jednom od mešovitih kvartova u Kosovskoj Mitrovici u kojem žive i Srbi i Albanci. Prenosi RTV

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR