Glas Javnosti

PRETUŽNO! NENAD PERIŠ SE MOLIO ZA SINA: Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar održao misu za Mateja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar danas je održao misu u kojoj se zajedno sa vernicima pomolio za pronalazak Mateja Periša, koji je nestao između 30. i 31. decembra u Beogradu.


Mise i molitve za Matejevu porodicu i njegov pronalazak održavaju se redovno u beogradskim crkvama.
Misi je prisustvovao i Matejev otac, Nenad Periš, koji je i dalje u Beogradu. Suprugu i dve ćerke nije video skoro dva meseca. Otac gaji nadu da će naći sina.



"U kontaktu sam sa policijom. Sve što saznam prosleđujem inspektorima, od informacija do snimaka. Mogu vam reći da je prošlo 50 dana i da će biti veliko iznenađenje, ako ga nađem živoga. Samo ću ga zagrliti i povesti kući", rekao je Periš.
Podsećamo, tokom jedne mise za Mateja, nadbiskup Hočevar je imao veliku neprijatnost kada su mu kradljivci obili automobil i ukrali torbu sa njegovim ličnim stvarima, u kojoj su bili liturgijsko odelo i predmeti.

Mise i molitve za Matejevu porodicu i njegov pronalazak održavaju se redovno u beogradskim crkvama, a Hočevar je uputio molbu srpskom patrijarhu Porfiriju da im se pridruži i predstavnik SPC, na šta je patrijarh pozitivno odgovorio te je delegirao svog vikarnog episkopa Justina Jeremića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR