Glas Javnosti

MATEJ PERIŠ MOŽDA IZGLEDA POTPUNO DRUGAČIJE! Stručnjak za NESTALE otkriva: Evo kako da prepoznate nestalog Splićanina ako ga sretnete

Hronika
Autor: Glas javnosti

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, a potraga za njim se nastavlja danonoćno.

Svi uključeni u slučaj pokušavaju da skinu deo po deo misterije sa nestanka mladića iz Splita. Svaka informacija koja bi mogla da pomogne istrazi je dobrodošla, ali postavlje se pitanje kako prepoznati Mateja posle toliko vremena i kako neko može da pruži kredibilnu informaciju ako je mladić iz bilo kog razloga promenio svoj izgled?

Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima govorila je o ovom slučaju.

– Kako prepoznati osobu nakon toliko vremena? Prvo moramo da naglasimo da kada su u pitanju muškarci samim tim što im rastu brada i kosa već nakon sedam do deset dana postaju delimično neprepoznatljivi. U ovom slučaju je prošlo dosta vremena. Ljudi mogu da povećanom ili smanjenom kilažom, dužom ili kraćom kosom, postanu neprepoznatljivi. I te kako mogu promeniti svoj opis. Čak i stavljanje naočara može da izmeni opis dosta – rekla je Jovanović.



Naglašava da bi Matej, ukoliko je naravno živ, mogao da izgleda potpuno drugačije.

– Moramo se voditi određenim znakovima prepoznavanja, na primer, mladežima, bojom očiju, oblikom obrva, ožiljcima… Visina i beleg na telu mogu biti od pomoći. Kada je u pitanju vizualizacija, jako je važno voditi se time da se gleda ono što je prepoznatljivo kod njiih. Ne možemo se voditi ni bojom kose, ni bojom brade nakon toliko vremena. Fotoroboti su nešto što je veoma bitno i što pomaže dosta. Samo farbanje kose, skraćivanje kose ili stavljanje naočara može mnogo promeniti opis – rekla je Jovanović.



Podsetimo, ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između zuba, visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

BONUS VIDEO: Bokserski šampion prozvao Kristijana Golubovića

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR