Glas Javnosti

PRESUDA ZORANU JOTIĆU JOTKI: Zatvor i novčana kazna

Hronika
Autor: Glas javnosti

Jotić osuđen na 11, Stefan Radulac na 18 godina zatvora.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas donelo i javno objavilo presudu kojom je oglašen krivim okrivljeni Zoran Jotić zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih, krivičnog dela ubistvo, krivičnog dela pranje novca, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i novčanu kaznu u iznosu od 200.000,00 dinara.

Presudom je okrivljeni Gajić Igor osuđen na sedam i po godina zatvora zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela ubistvo.

Današnjom presudom je okrivljeni Zoraja Saša osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela. Okrivljeni Radulac Stefan osuđen je na 18 godina zatvora zbog dva krivična dela ubistvo, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljena Petrović Iva osuđena je na godinu i dva meseca zatvora zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Okrivljeni Petrović Vuk oslobođen je od optužbe da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sud je doneo i rešenje kojim se prema okrivljenom Zoranu Jotiću i okrivljenom Radulac Stefanu produžava pritvor koji će trajati do upućivanja okrivljenih u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, ali najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene prvostepenom presudom, prenosi Espreso. Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR