Glas Javnosti

Prebačena u pritvor Tereza koja je isekla i skuvala supruga: Zrenjanin i dalje u šoku

Hronika
Autor: Glas javnosti

TerezaPerić (46), koja je pre nedelju dana svirepo ubila svog supruga Srđana (42) u njegovoj kući u Zrenjaninu posle saslušanja u Tužilaštvu je sa odeljenja Psihijatrije prebačena u pritvor.

Tereza Perić (46), je pre nedelju dana  svog supruga Srđana (42) u njegovoj kući u Zrenjaninu pred svojom maloletnom ćerkom isekla testerom i potom delove njegovog tela kuvala u šerpi.

Ona je posle zločina, za koji je osumnjičena, uhapšena i sprovedena u šok-sobu zrenjaninske bolnice jer zbog izuzetno teškog stanja nije mogla odmah da bude saslušana.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu, Terezi je određen pritvor od 30 dana, do naredne odluke suda, zbog osnovane sumnje da je usmrtila četiri godine mlađeg supruga, a i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogle da ometaju postupak uticajem na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti načinom na koji je zločin počinjen.

Tereza Perić je u utorak 10. maja u večernjim satima, u porodičnoj kući u Ulici Duška Trifunovića, u naselju Zeleno Polje, mučki nožem izbola svog supruga Srđana, i to pred očima svoje maloletne, šesnaestogodišnje ćerke D. LJ., a zatim mu, kada je izdahnuo, testerom odsecala delove tela i ubacivala ih da se kuvaju u loncu na šporetu. Maloletna D. LJ., kako je to kasnije potvrdio njen brat Damir LJutić (18) u dnevnoj sobi je videla iskasapljenog Srđana, koju ji je, dajući znake života, zamolio da pozove Hitnu pomoć.
Preplašena devojka je telefonom o svemu što se događalo obavestila svog brata, sačekala ga ispred kuće, a onda su zajedno ušli i videli Srđanovo telo, bez noge, ruke i polnog organa, koje je njihova majka Tereza ubacila da se kuvaju. Nameravala je, navodno, da delove tela razbaca po Zrenjaninu.

Osumnjičena za ubistvo Tereza Perić je, kako su to potvrdili njeni ćerka i sin, kao i neke komšije i rođaci, i ranije imala nameru da naudi svom suprugu sa kojim je bila u braku dve godine. Nedavno je, navodno, zapalila krevet u kojem je bio Srđan omamljen jakim lekovima.
- Srđan je nju voleo, bio je bolestan od malih nogu, imao je silne psihičke probleme, ali nikada nije bio nasilan i agresivan - priča komšinica iz kuće pored, ističući da su često zagrljeni šetali ulicom i da ništa nije nagoveštavalo ovako težak zločin.

Pokušaj Damira LJutića da objasni da je njegova majka bila opsednuta horor i filmovima o nerešenim zločinima, samo je jedna od tačaka u rešavanju složenog mozaika ovog misterioznog ubistva. Tek će predstojeći postupak i saslušanje Tereze Perić razjasniti zašto je učinila ono za šta je osumnjičena, prenose Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR