Glas Javnosti

Poznate najnovije informacije o stanju učenika ranjenih u pucnjavi u školi na Vračaru! Lekari u Tiršovoj i Urgentnom centru se još BORE

Hronika
Autor: Glas javnosti

U masovnoj pucnjavi u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" maloletni K.K. (13) je iz vatrenog oružja usmrtio devet ljudi, odmoro đaka i jednog radnika obezbeđenja, dok je sedmoro ranio.

Šest đaka i nastavnica se sa prostrelnim ranama nalaze u Urgentnom centru, odnosno na klinici u Tiršovoj. Prema poslednjim informacijama, dvoje je još u kritičnom stanju, dok je petoro stabilno.


Tragedija, kakvu Srbija ne pamti, dogodila se u ranim jutarnjim časovima u sredu, 3. maja. Dečak je priveden, kao i njegovi roditelji, a prema saznanjima do kojih je došla policija, K.K. je mesec dana ranije napravio detaljan plan masakra, a u njegovoj sobi je pronađen spisak osoba "za odstrel", učenika njegove škole. Tokom hapšenja, nije pokazivao znake kajanja.

Građani se i danas okupljaju ispred škole, pale sveće i polažu cveće ispred škole, kao i na Cvetnom trgu. I u drugim gradovima Srbije održan pomen stradalima.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je otvorio dve telefonske linije za psihološku pomoć i podršku porodicama stradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar", nastavnicima i učenicima: 063 868-17-57 i 063 868-22-17.


Telefoni za podršku porodicama stradalih, nastavnicima i učenicima biće dostupni, a stručnu podršku će pružati tim psihologa i psihijatara iz Instituta za mentalno zdravlje. Takođe, na Klinici za psihijatriju UKCS formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebno. Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju: 011 268-50-50, 011 366-21-24 i 063 310-723.

Glas javnosti/Mondo

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR