Glas Javnosti

IĆI ĆE U POPRAVNI, PA U ZATVOR! Policajci šokirani dečakom-ubicom: Teško je da se drži oružje sa dve ruke, a on je pucao samo sa jednom!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici MUP-a Srbije ne kriju šok i tugu zbog strašnog događaja koji se dogodio u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova Srbije šokirani su i potreseni događajem koji je Srbiju zavio u crno. U osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu dogodio se nezapamćen zločin kada je učenik sedmog razreda pucao na svoje vršnjake i tom prilikom usmrtio devet osoba, dok je sedmoro ranjenih u bolnici.

Kako su iz policije objasnili, dečak (13) je mesec dana planirao masakr i oružje uzeo od oca sa kojim je posećivao streljanu. Sa sobom je tog dana poneo dva pištolja i nekoliko molotovljevih koktela, a Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, i Nemanja Đuran, načelnik službe sa suzbijanje kriminala, rekli su nešto više o oružju, ali i krvavom piru kakav ne pamte u karijerama.


Radi se o pištolju češka zbrojevka, koji je vrlo popularan u sportskom strešaljaštvu, njegovi kapaciteti su 18 metaka. Koristi se pre svega za sport, ali može biti i za ličnu bezbednost.

"Teško mi je da gledam kako jedno dete ispalilo toliki broj metaka, ništa mi pametno ne pada na pamet. Otac ga je vodio po streljanama, stručnjaci znaju šta znači trzaj duge devetke, on je pogađao decu smrtonosno, zamislite kako je on bio obučen. Teško je da se drži oružje sa dve ruke, a on je pucao sa jednom rukom, da li iz neopsredne blizine ili blizine. To je jak trzaj kada opali. Pitanje je da li će se ovo završiti na ovoj tragediji, uvek smo upozoravali, deca nam gledaju nasilje, desilo se ne u Srbiji prvi put, uvek spominjemo Ameriku, ali ovo je kod nas. Prvi smo u regionu da nam se izdešavalo to. Ono što je mene najviše zabrinulo je što je dete posle sat vremena imalo na mrežama bezbroj lajkova, progašavaju ga kraljem, to je strašno šta se dešava, ne postoji empatija. Posle mesec dana biće idol deci, u Italiji su zabranili društvene mreže do 14 godine, recimo moja ćerka se prijavila kao da ima 100 godina, to niko ne proverava. Mislim da je ovo već vreme da se dovode neki zakoni, da se uvede smrtna kazna. On će ići u popravni dom zatvorenog tipa, pa u zatvor", rekao je Marković 


Nadovezao se Nemanja Đuran, načelnik službe sa suzbijanje kriminala:

"Dečak je ovo planirao izvesni vremenski period, uzeo je pištolje, stavio je u ranac i došao do škole koju je pohađao. Odmah je lišio života radnika obezbeđenja, a potom nastavio krvavi pir, gde je u holu škole lišio života tri devojčice, pa u kabinetu istorije je pucao 57 puta, neke je pogodio sa dva metka, neki su prošli kroz staklo. Nakon toga je policija dobila poziv da je u školi pucnjava, a posle nekoliko minuta sam pozvao policiju i rekao šta je uradio", rekao je, pa dodao:

"Ovo je najteža scena u mom dosadašnjem radu, verujem da se tako oseća i većina građana Srbije. Nažalost, imamo i neke trendove koji se pojavljuju nakon tog događaja, gde se tom dečaku pružaju neke vrste podrške, dolazi i do novih incidenata."

Glas javnosti/Mondo

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR