Glas Javnosti

POTVRĐENA PRESUDA SRBIMA: Za ubistvo na Zakintosu 2017.godine osuđeno 6 osoba

Hronika
Autor: Glas javnosti

Petorica državljana Srbije i jedan britanski državljanin poreklom iz Bosne i Hercegovine, koji su optuženi da su na smrt pretukli američkog državljanina Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u julu 2017. godine, proglašeni su krivim na ponovljenom suđenju na grčkom drugostepenom sudu u Patri.

Drugostepeni sud u Patri je potvrdio kazne izrečene na prvostepenom suđenju 2018. godine, prenosi grčki Ekatimerini.

Petorica optuženih proglašena su krivim za nanošenje telesnih povreda sa predumišljajem, a jedan za nanošenje telesnih povreda sa smrtnim ishodom.


Sud je jednom okrivljenom izrekao kaznu od deset godina zatvora, četvorici okrivljenih osam godina i drugom okrivljenom pet godina zatvora, prenosi RTS.

Branioci su izjavili da su zadovoljni presudom, ali advokat koji zastupa Hendersonovu porodicu naveo je da će porodica tražiti da Vrhovni sud poništi odluku.


U presudi donetoj 22. novembra 2018. godine najvišu kaznu dobio je D. R. – 10 godina zatvora, M. I., S. S. i N. R. osuđeni su na nešto manje zatvorske kazne, kao mlađi punoletnici, dok je M. S. osuđen na pet godina, a britanski državljanin poreklom iz BiH A. O. osuđen je na 15 godina zatvora.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR