Glas Javnosti

POTRESNO SVEDOČENJE SESTRE UBIJENE LIDIJE: "Bombe u autu su bile za našu porodicu!"

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sanja Miljković, sestra Lidije Miljković (42) koju je u sredu ujutru u Vićenci ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević (42), kaže da oseća toliko besa i očaja nakon ubistva sestre.

Ostaju mnoga pitanja, brojne nedoumice, pred kojima tuguju porodica i prijatelji, prenosi portal ilgiornaledivicenza.it.

Tokom godina, kako tvrdi Sanja, bilo je previše znakova koji su ukazivali da može doći do dramatičnog kraja.

- Moja sestra je znala da je prati, videla ga je nekoliko puta – priča Sanja. – Znali smo da će doći ovaj dan. Znali smo situaciju, znala je policija. Sada moje sestre nema.

Prema njenim rečima, moglo se i trebalo je učiniti više da se Lidija spase.

- Ne ljutim se na policiju, nažalost, zakon je ovakav u Italiji, ne možemo ništa da uradimo – nastavlja ona. – Znali smo da čovek ima oružje, čak i noževe kojima je hteo da povredi moju sestru, rekli smo policiji. I po mom mišljenju, sav eksploziv koji je imao u autu bio je za nas.

Sumnja se da je Zlatan hteo da ubije i članove Lidijine porodice.
- Dolazio je i odlazio iz Bosne, imao je čudne prijatelje, uvek je bio pijan – nastavlja Sanja. – Živeli smo svaki dan sa strahom, znali da će se ovo desiti pre ili kasnije, ali su nam rekli da je zakon ovakav i da ništa ne može biti učinjeno. Ali to je italijanski zakon... Trebalo ga je strpati u zatvor. Sto puta sam razgovarala sa policijom, ali su mi rekli da ništa ne može da se uradi, jer on ništa nije učinio.

Dan nakon tragedije mnoga pitanja ostaju bez odgovora. 

- Jako sam ljuta, kako da ne budem? - naglašava žena. - Moja sestra je ubijena. I ja sam razgovarala sa njim, ali nije vredelo. Bio je ljut na Lidiju jer ga je napustila. Nije mogao da se pomiri sa tim da je izgubio blago kakvo je bila moja sestra. Sada je nema, volela bih da je još uvek ovde, sa mnom.

Podsetimo, Lidiju Miljković usmrtio je njen bivši suprug Zlatan Vasiljević, koji je nešto ranije metkom u potiljak presudio i svojoj doskorašnjoj devojci, Venecuelanki Gabrijeli Serano, a zatim i sebi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR