Glas Javnosti

Potraga za Matejem kreće i na ovo mesto i to najmodernijom termovizijskom kamerom: Tražićemo ga sve dok postoji šansa da je živ

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tražićemo ga najmodernijom termovizijskom kamerom, vrednom više od 10.000 evra, kaže Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.


- Naša služba i dalje izlazi na teren u potragu za nestalim Matejem Perišem. Danas ćemo pretraživati napuštene objekte uz reku i to najmodernijom termovizijskom kamerom koja nam je ustupljena kao pomoć. Dokle god postoji i samo jedan odsto šanse da se čovek možda sklonio u neki od tih objekata iz nekog razloga, da je možda živ, mi ćemo ga tražiti i tako, poručuje za Telegraf ronilac Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.


Inače, ronioci ove Mreže od početka tragaju za Matejem pod vodom. Prema njihovim iskustvima, a ne ulazeći u to da li je Matej završio u vodi, tela onih koji se utope tokom zime i niskog vodostaja, obično isplivaju prilikom otopljavanja i porasta vodostaja reke.
Tako je svojevremeno, priča Jončić, telo U. R. iz Vinče isplivalo četiri meseca od potrage, tek onda kada je počelo da otopljava i da se vodostaj reke podiže.

-Sedam dana smo ga neprestano, konstantno tražili, a četiri meseca kasnije telo je isplivalo 20-30 metara od mesta gde smo prolazili kada smo ga tražili - priseća se Jončić i dodaje:
- Sada je jako nizak vodostaj za ovo doba godine, a voda je jako brza. Ako se nešto zakači, ta brzina ga drži konstantno na istom mestu - objašnjava Jončić.

Druga, tužna i surova istina o utopljenicima je i ta da se neka utopljena tela nađu pred propelerima brodova i iz tog razloga nikada ne budu pronađena.

U Srbiji se i dalje svi nadaju da će čuti vest o pronađenom Mateju i da će ona imati srećan kraj.
Šta se tačno dešavalo kobne noći, niko sa sigurnošću ne zna. Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej sa drugarima iz Splita došao do Zagreba, da su tu ostavili svoje automobile i iznajmili kombi kojim su došli do Beograda. Kako su rekli Matejevi otac i devojka, oni su taj put planirali već dugo, a na Dorćolu su iznajmili stan u koji su stigli 30. decembra popodne.

BONUS VIDEO: KINA VLADA SVETOM PREKO PARAPSIHOLOGA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR