Glas Javnosti

Policija rekonstruisala kretanje Mateja Periša KOBNE NOĆI: Jedan snimak izaziva najveću misteriju (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici MUP Srbije, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

Kako je ranije objavio MUP, policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u reku Savu, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.


Poslednji snimak sa sigurnosnih kamera izazvao je najveću misteriju.

Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u reci Savi, a vreme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona. Kako se veruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno.

Na prikazanom video snimku u kadru koji pokazuje ušće Save u Dunav, jasno se vidi objekat koji se kreće niz reku, a vreme i mesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona. Ostaje pitanje, da li je Matej, ako pretpostavimo da je on, pluta ili pliva. Ako pliva, i ako je u pitanju nestali mladić iz Splita onda još uvek postoji nada da je Matej negde izašao iz vode, a tome u prilog ide i to što još uvek nisu pronašli njegovo telo.
Signal mobilnog telefona Mateja Periša (27), nestalog mladića iz Splita, poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Takođe pregledom video nadzora ka Pančevačkom mostu, Matej nije uočen, tačnije kamere ga nisu snimile da je uopšte izašao iz vode.

Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba Gotik, do prestanka signala na telefonu.
Nenad Periš, otac mladića je ranije naveo da je razgovarao sa pripadnicima policije i rekao da je Matej uvek kupovao vodootporan telefon."Nije pronađen telefon, izvršena je provera signala telefona, uspostavljena je veza, poznato je i kad se javljao, gde se javljao, zabeležene su sve komunikcije. Poslednje je komunicirao sa sestrom od prijatelja.

MUP Srbije je kontakirao i sa proizvođačem telefona, da bi se utvrdilo koliko taj telefon može da bude u vodi i da ima signal. U pitanju je Samsung A 21+.

Moj Matej je radio je sa brodovima, pa je i ciljano kupio telefon koji je vodootporan, jer se dešavalo da često upadne u vodu", rekao je otac mladića, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO: Poznati astrolog otkriva: Nepoznata žena me je naterala da se bavim astrologijom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR