Glas Javnosti

POLICAJCI IZ ALEKSANDROVCA PUŠTENI IZ PRITVORA: Pretučeni vozač SASLUŠAN, čeka se VEŠTAČENJE povreda

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policijska uprava Kruševac pokrenula je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i iste udaljila iz službe do okončanja tog postupka.

Policajci PU AleksandrovacV.P (38) i I.N. (35) iz Aleksandrovca, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 15. februara u tri ujutro službenim palicama pretukli vozača D.K (43) iz Kruševca, u selu Gornji Stupanj, pušteni su iz pritvora nakon odluke postupajućeg suda u Brusu.

Kako pišu Novosti, pretučeni vozač u međuvremenu je saslušan."Čeka se veštačenje povreda oštećenog lica, koji je u međuvremenu saslušan" - navodi izvor Novosti.

Ostao je pri svom iskazu naznačenom u krivičnoj prijavi, a to je da su ga napala oba policajca, da su ga ostavili na putu i da je sam pozvao pomoć. Zbrinut je kasnije u Opštoj bolnici u Kruševcu,gde su mu konstatovane telesne povrede rebara i nosa, a onda je nakon jednog dana, na sopstveno insistiranje napustio bolničko lečenje.Pripadnici policije iz Aleksandrovca su, s druge strane, izjavili da je sporne noći u službenom vozilu navodno ostao samo V.P, dok je intervenisao policajac I.N. Radnju zaustavljanja putničkog vozila, kako se navodi, nisu prikazali u službenoj evidenciji. Policijska uprava Kruševac pokrenula je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i iste udaljila iz službe do okončanja tog postupka.


Prema nezvaničnim saznanjima, krivično delo zlostavljanje i mučenje iz člana 137 KZ nije i jedini predmet interesovanja nadležnih: oko dva grama supstance za koje se sumnja da je kokain, nađeno je na lokalnoj pumpi i najverovatnije će biti predmet veštačenja kako bi se proverilo da li je u pitanju opojna droga i da li je ona pripadala povređenom vozaču D.K, koji je od ranije poznat organima gonjenja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP