Glas Javnosti

AKTIVISTI IZ NOVOG SADA NA SLOBODI: Bacili dimnu bombu na sednici gradske Komisije za planove

Hronika
Autor: Glas javnosti

Trojica aktivista koji su juče upalili dimnu bombu na sednici gradske Komisije za planove pušteni su na slobodu, ali im je izrečena mera zabrane prilaska.

U jednoj od odluka sudije za trojicu aktivista Omladinske studentske akcije Novog Sada Brajana Brkovića, Srdjana Djurića i Mladena Cvijetića navodi se da ne postoje uslovi za odredjivanje pritvora, ali postoji obaveza javljanja u policijsku stanicu svakog 15. u mesecu i zabrana posećivanja odredjenih javnih dogadjaja. „Izriče se mera zabrane posećivaja odredjenih mesta gde se održavaju javne sednice i debate, a koje se tiču predloženog Generalnog urbanističkog plana grada Novog Sada“, navodi se u odluci sudije Tatjane Žerković.


U odluci se navodi da će ova mera ostati na snazi do 8. juna 2022. godine, ali se može produžavati dok za to postoji potreba, a najkasnije do pravosnažnosti presude ili upućivanja na eventualno odsluženja zatvorske kazne ili pritvorske mere.

Jučerašnjem incidentu u Novom Sadu prethodilo je višemesečno nezadovoljstvo i protesti Novosadjana zbog novog GUP-a, kojim se planira izgradnja takozvanog Novog Sada na vodi, zatim vijadukta za novi most, višespratnica bez ograničenja spratnosti, uništavanje minimalnih preostalih zelenih površina.Gradjani su na predlog GUP-a podneli oko 13.000 primedbi, ali ih je pomenuta Komisija redom odbijala. Gradjani koji su protestovali optužili su komisiju za planove da u njoj sede arhitekte “omiljenog SNS investitora”, kompanije Galens.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR