Glas Javnosti

POGINULI U PADU AVIONA NISU SRBI: Detalje o nesreći saopštinu ministar Stefanović

Hronika
Autor: Glas javnosti

Saopšteno je da među nastadalima u avionskoj nesreći u Grčkoj nije bilo Srba.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je srušeni ukrajinski avion Antonov poleteo juče oko 20.40 sati iz Niša i prevozio municiju za Bangladeš.

"Kupac je bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša i let je imao rutu iz Niša sa tehničkim sletanjima u Amanu i Rijadu", rekao je on i dodao da je u pitanju privatni prevoznik koji je imao sve uredne dozvole. Stefanović je kazao da je netačno i zlonamerno što je objavljeno da Srbija učestvuje u naoružavanju strana u ratu u Ukrajini.

"Žao mi je što se ovakve stvari događaju i što se pokušava da se nanaese šteta Srbiji", rekao je on.

Podsetimo, u padu aviona koji se deio sinoć, prema prvim informacijama, osam ljudi izgubilo život, a avion je nosio 12 tona tereta. Pretpostavlja se da je osam poginulih zapravo cela posada, prenosi Kurir.

"Nažalost, prema nama dostupnim informacijama, svih 8 članova posade je poginulo. Poginuli nisu državljani Srbije", rekao je on.

Podsetimo, ukrajinski Antonov An-12BK se sinoć nešto pre 23 sata srušio kod grada Kavala, a leteo je iz Niša za Aman. U pitanju je avion ukrajinske kompanije "Meridijan". Grčke službe jutros su započele uviđaj na terenu, ali je na mestu pada nesreće i dalje dim. Stanovnicima je zabranjen pristup tom delu, a preporučeno im je da ostnu u svojim kućama zbog straha od mogućih eksplozija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR