Glas Javnosti

PO KO ZNA KOJI PUT! Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripremno ročište za suđenje u postupku poznatijem kao "Jovanjica 2", ponovo je odloženo, a novo je zakazano za 8. april.

Već gotovo 10 meseci odlaže se pripremno ročište u postupku Jovanjica 2.

Ovog puta razlog je to što se na ročištu nije pojavio jedan od okrivljenih.


To je za N1 potvrdio advokat Jugoslav Tintor, branilac okrivljenog Radovana Bojovića.

Ročišta su do sada odlagana zbog niza različitih razloga - nepojavljivanja nekog od advokata odbrane, zatim uoči jednog ročišta prvookrivljeni Predrag Koluvija otkazao je punomoćje svim svojim braniocima. Razlog za odlaganje bio je i taj što je na jednom od ročišta traženo izuzeće postupajućeg sudije, što je kasnije odbijeno. Često se i neko od okrljivljenih nije pojavio u sudu zbog zaraze koronavirusom ili smrtnog slučaja u porodici.

Prvookrivljeni u ovom postupku, kao i u Jovanjici 1, je Predrag Koluvija, vlasnik imanja Jovanjica na kom je u novembru 2019. godine pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi. Njega obe optužnice označavaju kao organizatora kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu.

Osim Koluvije, u Jovanjici 2, je još osmorica okrivljenih, među kojima su uglavnom pripadnici policije i bezbednosnih službi koji se sumnjiče da su bili Koluvijin "prsten zaštite" i da su mu dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pribavljali poverljive informacije iz policije, falsifikovane službene isprave, kao i specijalne policijske registarske tablice.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR