Glas Javnosti

PINK PANTER i bivša KOŠARKAŠICA krali bunde po GRČKOJ, vrednost POLA MILIONA EVRA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Grčka policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da učestvovao u krađi bundi i krzna vrednih pola miliona evra, zajedno sa svojojm prijateljicom, bivšom košarkašicom.

Prema grčkim medijima četrdesetpetogodišnji Srbin koji je već u tamošnjim medijima dobio nadimak „zlatni prsti“, pripadnik je kriminalne grupe Pink Panteri i jedan od njenih vodećih članova.

Kako prenosi portal Protothema.gr, krađa se dogodila pre nekoliko dana, a vredne bunde odnete su iz jedne fabrike krzna u gradu Kastorija. Većina ukradenih komada, njih ukupno 85 u vrednosti od 500.000 evra pronađeno je u stanu jednog Grka, u blizini Soluna.

- U stanu je uhapšeno dvoje srpskih državljana, koju su učestvovali u pljački. Za trećim Srbinom, kao i za vlasnikom stana u Solunu se traga - navode grčki mediji.

Prema prvim saznanjima, provalnici su razvalili ogradu kompanije, ušli u dvorište, razbili prozor i tako ušli u unutrašnjost objekta. Iz njega su odneli krzno i prebacili ga u stan u Solunu. Kako je otkriveno, automobil koji su koristili u pljački takođe su ukrali dan ranije u blizini Soluna, a sa drugog vozila skinuli su tablice, kako bi im policija što teže ušla u trag.

- Međutim, samo nekoliko dana kasnije, policajci su danas upali u stan i u njemu pronašli i ključeve tri automobila, dva uređeja za ometanje signala, bežične predajnike, replike oružja i alat koji se koristi za krađu automobila. Uhapšeni su privedeni tužiocu i protiv njih je pokrenut postupak za učešće u kriminalnoj grupi, krađu, falsifikat i još nekoliko krivičnih dela. Istraga je u toku, a traga se i za preostalim članovima grupe - prenosi portal Protothema.

Portal lawandorder.gr prenosi da je košarkašica sprovedena u pritvor u ženskom zatvoru. Kako se navodi, njena uloga je bila da „tipuje“ radnje.

Grčki mediji takođe pišu da je Srbin njihovoj policiji poznat odranije, jer je već hapšen zbog krađe. Prvi put hapšenje se odigralo u zlatari u Hersonisu na Kritu, a drugi put u martu 2012. kada su u Kalitei pripremali pljačku zlatare.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR