Glas Javnosti

PANČEVO I DALJE DRHTNI NA POMEN NJEGOVOG IMENA: Velja Nevolja i Principi od ovog grada napravili epicentar kriminala

Hronika
Autor: Glas javnosti

Grad Pančevo i okolina u poslednje vreme su epicentar sukoba navijačkih i kriminalnih frakcija koji su eskalirali još prošle godine ubistvom navijača “Principa” Timotija Stojanovića Džimija.

Pre gotovo tačno godinu dana, 27. januara, na uglu ulica Nadelske i Matije Gupca, pucnjima iz vatrenog oružja ubijen je navijač Partizana Timotije Stojanović zvani Džimi. Ovaj mladić upucan je sa više hitaca, a teško ranjenog ga je jedan drugar odvezao do bolnice gde je izdahnuo.

Ubrzo potom uhapšen je Vladimir Jovanović zvani Maradona, MMA borac koji je dobro poznat istražnim organima, a koji je tri godine pre ove pucnjave teško ranjen ispred jednog vrtića u Pančevu gde je ostavio dete. Pored Maradone uhapšene su još tri osobe.

Odmah nakon ubistva Pančevom je krenulo sve glasnije da se govori da je ovaj mladić pripadnik navijačke grupe “Principi” kojom je u to vreme upravljao Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, te i da je Džimi imao veze sa poslovima oko narkotika.


Meštani  nakon ubistva ovog mladića pričali su da im “nije svejedno”, te da ne znaju ni “šta će ih sačekati kad izađu na ulicu”. Izjavili su i da veruju da se u pozadini sukoba grupe momaka u kojoj je stradao Stojanović nalazi trgovina narkoticima i pripadnost navijačkoj grupi “Principi”, ali malo ko je bio spreman to javno da kaže, kao i da izgovori ime Veljka Belivuka. Tihim glasom govorili su da je vođa ozloglašenog klana mesecima unazad viđan u Pančevu.

Dva dana nakon Džimijevog ubistva Veljko Belivuk i Marko Miljković vođe “Principa” privedeni su na aerodromu “Nikola Tesla” na informativni razgovor kada su sleteli iz Crne Gore gde su bili u poseti Radoju Zviceru vođi “Kavačkog klana”, a pet dana nakon Džimijevog ubistva su i uhapšeni zbog stravičnih zločina.

Tada je i u Pančevu izvršena racija, privođeni su brojni pripadnici navijačke grupe “Principi”, a pojedine informacije iz istrage su ukazivale da su Belivuk i Miljković u tom gradu imali brojnu ekipu, koja je delovala pod okriljem navijačke grupe, te i da su planirali da uđu u posao sa nekretninama, ali i da je Belivuk postao vlasnik lokalnog FK Dinamo.

Pančevo postalo mesto obračuna


Izvor medija blizak istrazi kaže da borba za teritoriju koju su držali Belivuk i Miljković intezivno traje već nekoliko meseci, ali da poslednjih dana dobija novi oblik.

- Pristalice Velje Nevolje su se podelile i sada bukvalno nasrću jedni na druge - kaže izvor "Blica".

Najpre je 6. februara usred bela dana izbila žestoka tuča ispred kafića "Kula". Svi učesnici tuče su saradnici Velje Nevolje.

Inače u ovom objektu, za koji se nezvanično tvrdi da je Belivukov, svakodnevno se i dalje okupljaju "Principi", osnosno niže rangirani članovi njegove kriminalne grupe.


Izvor iz istrage otkriva da je malo nedostajalo da tokom tuče bude upotrebljeno i vatreno oružje. Policija je reagovala i na mestu incidenta zatečen je povređeni M. B, koji je tvrdio da se nije tukao, već da je “pao i povredio se”.

Policija je, između ostalih, saslušala i Predraga Jankovića Peska, koji je bio na mestu tuče, ali za koga se tvrdi da je, navodno, razdvajao zaraćene strane. I upravo je Pesko upucan dva dana kasnije kod kafane “Mali raj”, na putu od Beograda ka Pančevu.

Posle ovog ranjavanja su zapaljena dva automobila, a po Pančevu kruže nezvanične informacije da je ovo nastavak rata među vojnicima Velje Nevolje.

Poslednji u nizu događaja jeste bacanje bombe na jedan ugostiteljski objekat u centru Pančeva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR