Glas Javnosti

ORUŽJE, DROGA, KEŠ: Određen pritvor BOMBAŠU iz Pančeva, evo koliko će da robija

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno nošenje eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti, donesena je odluka o sprovođenju istrage protiv B.S (33) iz okoline Pančeva.

Podsećanja radi, kod B.S. je zaplenjna izvesna količina oružja, keša, narkotika, a uhapšen je 15. februara u velikoj policijskoj akciji u Pančevu.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 14.02.2022. godine oko 03.20 časova, u Starčevu i Pančevu, neovlašćeno nosio minskoeksplozivno sredstvo sa rasprskavajućim dejstvom čije držanje građanima nije dozvoljeno i da je eksplozijom izazvao opasnost po život i telo ljudi i za imovinu većeg obima, tako što je iz Starčeva došao do ul. Svetog Save br. 62 u Pančevu neovlašćeno noseći sa sobom jednu ručnu bombu M52, koju je aktivirao i bacio ka terasi iznad lokala na drugom spratu višestambenog objekta „Magnolija“, iako je bio svestan da time ugrožava živote i tela stanara te zgrade, ali je promašio terasu pa je bomba pala na trotoar i eksplodirala, kojom prilikom je eksplozija oštetila fasadu zgrade i dva parkirana putnička vozila, posle čega je osumnjičeni pobegao sa lica mesta - piše u saopštenju, a prenosi pink.rs.


Sud u Pančevu je odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja opasnosti od bekstva kako boravkom na slobodi ne bi ometao istragu uticanjem na oštećene i svedoke koje je neophodno ispitati tokom istrage kao i zbog činjenice da se istom stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina. B.S. se povezuje sa grupom navijača i njihovim sukobom na teritoriji Pančeva.

- Hapšenju B. S. prethodila je serija incidenata na teritoriji Pančeva. Od tuče u kafiću, preko ranjavanja Predraga Jovanovića Peska, bliskog Belivukovog saradnika, do paljenja dva automobila i bacanja bombe - kaže izvor, a prenosi pink.rs i podseća da se u navijačkim krugovima priča da su pripadnici navijače grupe "Principi", koju je do hapšenja predvodio Veljko Belivuk, zaratili među sobom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR