Glas Javnosti

OTKRIVEN UZROK: Požar u kragujevačkom vrtiću izazvala neonka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Požar koji je u subotu izbio u kragujevačkom vrtiću "Crvenkapa" izazvala je prigušnica za neonku, a dok se ne sanira materijalna šteta, oko 300 dece iz te ustanove razmešteno je u okolne vrtiće.

Požar je, u subotu u večernjim satima, zahvatio jaslice, koje su površine oko 70 kvadrata.

Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je lokalizovan, povređenih nije bilo, a materijalna šteta još uvek nije procenjena.


„Zvanični izveštaj stručnih službi je da je požar izazvala prigušnica za neonku. Električne instalacije u ovom vrtiću, po nalogu protivpožarnih stručnih službi Uprave za vanredne situacije u martu 2023. godine su proverene, tako da one nisu uzrok požara kako se nagađalo u javnosti“, rekao je novinarima član Komisije za društvene delatnosti Privremenog organa Dušan Aleksić.

On je kazao da treba da se obezbede sredstava za saniranje i renoviranje najpre dela koji je bio zahvaćen dimom, a zatim i jaslica u kojima je izbio požar.

Načelnik Gradske uprave za investicije Dejan Ružić naveo je da je jedan deo vrtića direktno bio izložen požaru i da zahteva najveći deo radova – kompletnu rekonstrukciju, od instalacija, do konstrukcije.

„Drugi deo koji je oštećen dimom od požara brže će biti saniran i deca će pre moći da se vrate“, rekao je Ružić.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR