Glas Javnosti

ROBIJA ZA PINK PANTERE! Član bande, posle istorijske pljačke, pobegao u Beograd

Hronika
Autor: Glas javnosti

Međunarodna banda koja je provalila u nekoliko londonskih kuća slavnih i ukrala luksuzne predmete u ukupnoj vrednosti od 30,5 miliona evra, osuđeni su na 28 godina zatvora.

Među osuđenima je i jedan Balkanac - Jugoslav Jovanović (24), koji je zajedno sa Alesandrom Maltezeom i Alesandrom Donatijem priznao da je decembra 2019. godine opljačkao kuću ćerke bivšeg direktora Formule 1 Tamare Eklston, javlja BBC.

Presuda se odnosi na još neke pljačke u zapadnom Londonu - provalu u domove bivšeg fudbalera Čelsija i engleske reprezentacije Frenka Lamparda i pokojnog vlasnika engleskog fudbalskog kluba Lester Siti Vičaija Šrivadanaprabe.

Okrivljeni su dobili ukupno 28 godina zatvora.Jovanović je kažnjen sa devet godina zatvora za pljačku sa predumišljajem i dve godine zbog pranja novca, odlučio je Kraljevski sud Ajslvort.

Donati (45) i Malteze (44) osuđeni su na po osam godina i devet meseci za pljačku sa predumišljajem.

Četvrti član bande, Danijel Vuković, državljanin je Republike Srbije.  Britanska policija veruje da je ovaj četrdesetčetvorogodišnjak pobegao u Beograd gde se, navode britanski mediji, po svoj prilici i sada nalazi.

Između 1. i 13. decembra 2019. oni su, prema procenama, ukrali vredne predmete, a veći deo nakita i satova nije pronađen. Tužilac Timoti Krej rekao je da je banda planirala i sprovela najvrednije pljačke sa kojima se britansko pravosuđe do sada srelo.

Metropoliten policija otkriva da je banda uhvaćena tako što su kamere zabeležile da je četvorka iz vile Eklstonovih pobegla običnim londonskim crnim taksijem. U tom trenutku u širem području mesta pljačke nalazilo se preko hiljadu takvih vozila.

Policija je najzad uspela da locira vozača, koji je posvedočio u koji hotel je odvezao počinioce kao i da ih identifikuje. Policija ističe da je četvorka otvaranje sefa Eklstonovih proslavila na licu mesta otvaranjem šampanjca vrednog pet stotina funti.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR