Glas Javnosti

OPTUŽEN EKS-MOMAK DIJANE HRKALOVIĆ Funkcioner SNS radio za građevince, a uzeli milione

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika beogradske opštine Palilula i funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Jovičića (34) i još devet osoba zbog sumnje da su omogućavali nelegalnu gradnju u toj opštini.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.

Jovičić, nekadašnji momak eks državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, optužen je za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, za isto krivično delo optuženi su i Dražen Vujić i Vojislav Ćirić, kao i A. V, Z. L, S. H, T. H. i V. Ž. Za krivično delo zloupotreba službenog položaja tereti se M. L.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovo hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete sa su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih, prenosi Euronews.

BONUS VIDEO Jednostavne cake da se ne ugojite tokom praznika…
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR