Glas Javnosti

ONI SU ŠVERCOVALI SEDAM TONA KOKAINA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 20 osumnjičenih, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Javni tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti da je učestvovala u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina, predložio sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor.

Pritvor se predlaže zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 20 osumnjičenih, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv Miroslava Starčevića, Mladena Lazarevića, Miloša Jovanovića, Dragana Đorđevića, Milana Mitića, Dragana Nikolića, Ivana Cvetkovića, Radisava Radovića, Gligorija Peljevića, Miloša Radosavljevića, Mirka Pavlovića, Vladana Solda i Ljubiše Lindo, koji su saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.



Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu uhapšene. Među njima je Zoran Jakšić na izdržavanju kazne zatvora u Peruu, Deniz Mihajlović je u pritvoru po rešenju Holandije, a Aleksandar Ilić u pritvoru po drugom osnovu u Nišu.

Četiri osobe su u bekstvu. U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal je 11 osumnjičenih iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli osumnjičeni Lindo i Radović, koji su negirali krivicu. Prilikom pretresa objekata čiji su osumnjičeni vlasnici ili korisnici pronađena je velika količina novca na različitim lokacijama.

Kod Solda su u Žitištu pronađena tri miliona evra sakrivena u buradima. Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je odmah blokiralo sve račune, sefove, pokretnu i nepokretnu imovinu osumnjičnjenih lica, navodi se u saopštenju.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR