Glas Javnosti

MUP pronašao u prostorijama osumnjičenih pripadnika balkanskog narko kartela 2,7 miliona evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pretresom stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni pripadnici balkanskog narko kartela, koji su uhapšeni u četvrtak na više lokacija u Srbiji, policija je pronašla više od 2.7 mioliona evra, saopšteno je iz MUP-a

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koji su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2.7 mioliona evra, rečeno je u MUP-u

Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni izvršene su na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su dva snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Glas javnosti /arhiva
foto: Glas javnosti

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je da se najmanje sedam tona kokaina, koji je zaplenjen tokom 2020. godine, dovodi u vezu sa članovima balkanskog kartela koji su u četvrtak uhapšeni u Beogradu, Subotici, Zrenjaninu.

U saradnji sa Evropolom, kako je naglasio, Srbija je uspela da identifikuje ključne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove kriminalne aktivnosti širom sveta i dodaje da se veruje da ovaj kartel stoji iza višetonskih pošiljki koje su stigle u Evropu iz Brazila, Ekvadora, a preko Afrike. Sve zaplene kokaina su izvršene van Srbije.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR