Glas Javnosti
posta

ODLOŽENO SUĐENJE MIROSLAVU ALEKSIĆU: Advokati otkrili razlog odlaganja sudskog postupka

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Beogradu danas je za 23. jun odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za vise silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Aleksić je trebalo da nastavi izlaganje svoje odbrane, ali je njegov advokat kratko rekao novinarima da se suđenje odlaže, jer je Aleksić imao zdravstvenu intervenciju.

Ispred zgrade Palate pravde su kao i svaki put bili aktivisti sa transparentima na kojima piše "Verujemo Mileni Radulović", "Silovali su u ratu, siluju i u miru" i "Pravda za žrtve, kazna za počinioce".


Aleksiću je 9. marta ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je prethodno bio od januara 2021.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.


Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

     

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR