Glas Javnosti

NOVI DETALJI SUĐENJA ŠARIĆU! Tužilaštvo traži da se potvrdi presuda od 15 godina zatvora

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je veću Apelacionog suda u Beogradu da potvrdi prvostepenu presudu i Darka Šarića osudi na 15 godina zatvora.

Kako se navodi, traži se da Šarić bude osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je prokrijumčarila 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Postupajući tužilac Saša Ivanić smatra da je tužilaštvo iskazima svedoka saradnika i iskazima samih okrivljenih dokazalo da su Šarić i ostali optuženi počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, piše Nova.rs.


Sa druge strane, Šarićev advokat Danilo Šarić od suda je zatražilo da se on oslobodi krivične odgovornosti, jer smatra da nije izveden ni jedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa krijumčarenjem droge.

Advokat Šarić je istakao da su svedoci saradnici Nebojša Joksović i Radan Adamović više puta uhvaćeni u laži i da su menjali svoje iskaze, dok je svedok saradnik Draško Vuković rekao da nije radio za Šarića. Takođe, advokat je naveo da se tokom celog suđenja, koje traje 13 godina, krše Šarićeva prava i pretpostavka nevinosti.

Prvostepenom presudom na koju su izjavljene žalbe Šarić je osuđen na 15 godina zatvora kao jedan od tri organizatora grupe koja je krijumčarila ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Goran Soković, koji je sve vreme u bekstvu osuđen je na 15 godina zatvora, takođe kao organizator grupe, kao i Željko Vujanović koji je dobio 14 godina zatvora, a zimus je odveden na izdržavanje kazne.

 

Ostali optuženi su osuđeni na kazne zatvora od devet i po do 12 godina zatvora, dok su trojica svedoka saradnika dobila simbolične kazne od pet do 10 meseci zatvora.

Osim u odnosu na Šarića, ponovo se razmatraju žalbe Gorana Sokovića, Željka Vujanovića, Marka Pandrca, Nikole Dimitrijevića, Nenada Novakovića, Boška Nedića, Petra Obradovića, Nebojše Sretenovića, Mihajla Ðokovića, Rodoljuba Radulovića, Borislava Tunjića, Milana Milovca, Živka Sibinskog, Darka Tošića, Miloša Cajića i svedoka saradnika Radana Adamović, Nebojše Joksovića i Draška Vukovića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR