Glas Javnosti

NADRILEKARKA USMENIM PUTEM PREPISIVALA LEKOVE: Radila bez odgovarajuće stručne spreme i dozvola!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Olgica Markanović vlasnica "medicinsko-estetskog centra Tayas” u Beogradu, uhapšena je danas na granici Srbije i Hrvatske, nakon prijave da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike, čime je izazvala telesne povrede i narušeno zdravlje njenih pacijenata.

Kako je saopšteno, Markanovićeva se tereti da je od aprila prošle godine do 15. marta ove godine, u neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medincinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Ona nije imala dozvolu nadležnog organa za obavljanje tih medicinskih estetiskih usluga, koja joj je po zakonu potrebna. 

- Prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljena za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, O. M., kako se sumnja, nije izdavala medicinski izveštaj, fiskalni račun ili priznanice pacijentima nakon zahvata, već im je usmenim putem prepisivala lekove, što je za posledicu izazvalo teško narušavanje zdravlja oštećenih, odnosno pacijenata - saopštio je MUP.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olgica Markanovic (@olgicamarkanovic)

 

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Podsetimo, u martu ove godine grupa žena i muškaraca su tvrdili da su unakaženi tretmanom u salonu koji drži Markanović, zbog čega su podneli tužbu protiv nje.

Jedan muškarac koji je išao kod nje na konsultacije, a potom su se zbližili, Olgica se njemu predstavila kao "presednica estetike za BiH" i kao miss BiH.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olgica Markanovic (@olgicamarkanovic)

 

- S druge strane mojoj devojci se tada predstavila kao lekar - rekao je on za Blic.

Kako dodaje, on je odustao od jedne intervencije jer je njegova prijateljica nakon tretmana kod Markanovićeve zadobila jezive opekotine, imala je bolove i ostali su joj pečati po licu.

- Odustao sam čim sam čuo, ali moju drugaricu je unakazila - dodaje on.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR