Glas Javnosti

MUP SRBIJE SE ZVANIČNO OGLASIO O MATEJU PERIŠU: Obdukcioni nalaz utvrdio kako je nastupila smrt

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Obaveštenje MUP-a Srbije prenosimo u celosti:

" Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.  

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka."

Podsetimo, Matejevo telo je pronađeno četiri i po meseca nakon nestanka. Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimku nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. Ali ne vidi se da je ušao u vodu. Od tada mu se gubio svaki trag.
Juče je telo nađeno kod Ade Huje, a kapetan broda koji je telo pronašao  rekao je da je Matejevo telo doneo vetar i da je verovatno plivao nizvodno Dunavom.

- Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto odeven kao Matej Periš. Imao je jednu belu tenisicu i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom prema dole - rekao je Zelenović.

MUP Srbije je juče obavestio Matejevog oca Nenada Perišu da dođe u Beograd i da prisustvuje identifikaciji i preuzimanju posmrtnih ostataka, a tužilaštvo je odmah naložilo obdukciju čiju su prvi rezultati stigli upravo danas.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR