Glas Javnosti
posta

PRONAĐENO TELO KOD ADE HUJE UKAZUJE DA JE NESTALI SPLIĆANIN U PITANJU: Nakon pet meseci pretrage dokazi ukazuju na jedno

Hronika
Autor: Glas javnosti

izvučeno je telo juče ujutru iz Dunava kod Ade Huje koje je nestalo Između 30 i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, - svega nekoliko kilometara nizvodno od mesta nestanka Splićanina Mateja Periša kome se izgubio trag pre pet meseci.

Pronađeni predmeti, lokacija - sve upućuje na to da je pronađen mladi Periš, ali ove crne slutnje sada ostaje da potvrdi DNK analiza čiji se rezultati, po ubrzanom postupku, očekuju već danas - kako prenosi Blic.rs

Farmerke, tamna majica sa aplikacijom jaguara i natpisom "Power Super Cleaner", bela patika sa slovom V sa strane, srebrni sat na ruci i mobilni telefon u džepu - upravo je to kobne noći Matej Periš imao na sebi, a isto to pronađeno je na telu koje su u Dunavu, oko 9.20 juče, primetili mornari koji su pozvali policiju. I sami policajci koji su juče bili na Adi Huji kažu da sve potvrđuje da je pronađen upravo Matej.

Tek kada budu stigli nalazi DNK analize koji će, kako saznaje Blic, biti urađeni po ubrzanom postupku.saznaće se da li je on u pitanju.


Telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu gde će ova analiza biti objavljena. Policija je još pre gotovo pet meseci, odmah po nestanku Periša, od njegovog oca Nenada uzela DNK uzorak koji će sada biti upoređen sa DNK pronađenog tela.

Kako se nezvanično saznaje, na pronađenom telu koje, iako je bilo u poodmakloj fazi raspada, nisu pronađeni vidljivi tragovi nasilja, biće obavljena obdukcija koja treba to definitivno i da potvrdi i da utvrdi uzrok smrti mladića.
U isto vreme verovatno će biti urađena i toksikološka analiza, koju je naložilo Više javno tužilaštvo. Ovi nalazi najverovatnije će biti poznati tek za nekoliko nedelja.

O tome šta sledi nakon što je telo nađeno, sinoć je govorio i načelnik kriminalističke policije Hrvatske Antonio Gerovac, koji je juče popodne stigao u Beograd.


Kako je potvrdio, biće izvršena DNK analiza odnosno upoređivanje sa uzorkom koji je pre nekoliko meseci dao Matejev otac.

- Takođe videćemo u saradnji sa srpskom policijom koje još eventualne radnje će se sprovesti, da li će se raditi toksikološki nalaz koji je takođe najavljen i da li je on moguć nakon toliko vremena, to ćemo takođe videti - rekao je Gerovac.


Na pitanje novinara kada bi se najbrže mogli očekivati rezultati obdukcije, on je naveo da sve zavisi od činjenice iz kog genetskog materijala će se raditi DNK, da li će to biti moguće uraditi iz krvi, iz mekog tkiva, ili kosti.

- Ono što u ovakvim slučajevima kada se radi o utapanju se utvrđuje prisutnost vode u plućima, prisutnost algi i tako dalje. Tako da tek nakon sprovedene obdukcije moći ćemo sa sigurnošću da kažemo šta je tačan uzrok smrti tela koje je pronađeno u vodi. Ostaću u Beogradu dok traju istražne odnosno obdukcione radnje. Mi od početka imamo saradnju sa srpskom policijom. Tokom današnjeg dana ostaćemo ovde, dakle dok se ne utvrdi uzrok smrti i na kraju krajeva, ono što najviše interesuje javnost da li se radi upravo o Mateju - rekao je Gerovac.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR