Glas Javnosti

MUP SAOPŠTIO: Nevreme zahvatilo veći deo Srbije, na terenu 95 vatrogasaca-spasilaca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je tokom današnjeg dana nevreme zahvatilo veći deo Srbije. Kako se navodi u saopštenju MUP, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.


Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama, danas je evakuisano dvoje dece u Futogu, što je ukupno 12 evakuisanih osoba od početka jučerašnjih padavina.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama je bilo ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni.


Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka, saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR