Glas Javnosti

MISTERIJA MOBILNOG TELEFONA MATEJA PERIŠA: Šta je ostalo nerešeno iza kobne noći u "Gotiku"

Hronika
Autor: Glas javnosti/NovaS

Toksikološke analize tela Mateja Periša, za kojim se tragalo od decembra prošle godine, pokazale su prisustvo narkotika u organizmu, a i dalje su okolnosti pod kojima se njegov odlazak iz kluba "Gotik" misterija.

Telefon mladog Splićanina zatečen je u njegovim farmerkama prilikom pronalaska tela, a pravo pitanje je da li će policija uspeti konačno da otključa Periševe poruke.

Iako je ustanovljeno toksikološkim analizama da je Periš kobne večeri konzumirao alkohol i narkotike, čime je donekle objašnjeno njegovo čudno ponašanje i trčanje ulicama, a nakon izlaska iz „Gotika“, brojne stvari ostaće misterije.

Bar ukoliko policija ne uspeva da otključa telefon Periša i izvrši uvid u njegove poruke. Moguće je da će Matejeve poruke otkriti odakle narkotici u telu mladića, kao i gde se kobne večeri uputio mladić.

Policija u prethodnom periodu nije uspela skinuti sve podatke sa telefona Mateja, konkretno sa aplikacija Viber i WhatsApp, jer se podaci nisu skladištili na cloudu (memoriji). To znači da nadležni organi nisu uspeli pristupiti svim porukama i kontaktima sa kojima se Periš čuo uoči nestanka.

Uzrok zbog kojeg nadležni nisu uspeli pristupiti svim porukama i pozivima je taj što mladić verovatno nije uradio backup podataka sa aplikacija, to jeste, nisu sačuvane u memoriji.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo nedavno se oglasilo o toksikološkim analazima Periša.

"Obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine", navelo je tužilaštvo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR