Glas Javnosti

OBUČAVALI DEČAKA-UBICU: Snimci ODALI vlasnika i instruktora STRELJANE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Istražitelji su tokom istrage došli do dokaza da su obojica iz streljane lagala, te je protiv njih podignuta optužnica za krivično delo davanje lažnog iskaza

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv roditelja dečaka-ubice Koste K. koji je 3. maja u OŠ Vladislav Ribnikar ubio 9 svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, ali i vlasnika i instruktora streljane jer su dali lažne iskaze!

Otac dečaka je, kako se to navodi u optužnici dečaka vodio u streljanu i u istrazi su saslušani vlasnik ove streljane, kao i instruktor.

Oni su tokom istrage govorili "da dečak nije dolazio kod njih u streljački klub, da ga nisu viđali, a da jesu, ne bi mu dozvolili da puca".

Printscreeen
foto: Glas javnosti

Međutim istražitelji su tokom istrage došli do dokaza da su obojica lagala, te je protiv njih podignuta optužnica za krivično delo davanje lažnog iskaza.

- U streljani postoji video-nadzor, ali se snimci čuvaju tri nedelje, posle čega se brišu. Uprkos tome, istražitelji su uložili velike napore i uspeli su da "vrate" određene fragmente sa obrisanih snimaka i tako su došli do snimaka na kojima se jasno vidi kako dečak-ubica puca. Na jednom snimku se jasno vidi kako mu vlasnik streljane drži ruke, odnosno "nišani" u metu, dok mu instruktor drži kukove i noge u položaju za pucanje - objašnjava izvor Kurira.

Inače, kako smo već pisali, u optužnici se navodi da je otac godinu dana pre masakra vodio sina u streljanu, da ga je učio da puca u koncentrične krugove i siluete ljudi i učio ga kako da diše dok gađa.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Boranija u 13.10.2023 17:05:49 h
     0 
Miljanu majku ovo ništa ne pogađa. Oba roditelja nisu u vinkli. To i laik može da konstatuje. Najveća kazna za majku bi bila da nema pristup svežoj vodi za kupanje i sapunu. Ostalo je ne može pogoditi. Takav oblik života nema empatiju samo je ona centar svojih bolesnih stanja.