Glas Javnosti

MIKU TUŽE ČAK I IZ AMERIKE: Optužbe na račun reditelja i dalje potresaju javnost

Hronika
Autor: Glas javnosti

Njegov branilac Zoran Jakovljević navodi da su poslednjih dana dobili dokumentaciju iz koje se vidi da iza svega stoji jedna nevladina organizacija.

Odbrana reditelja Miroslava Mike Aleksića, optuženog za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić i još pet devojaka dok su bile polaznice njegovog dramskog studija "Stvar srca", smatra da su te optužbe jedan ozbiljan, temeljno pripreman projekat.

Njegov branilac Zoran Jakovljević navodi da su poslednjih dana dobili dokumentaciju iz koje se vidi da iza svega stoji jedna nevladina organizacija.

"Iz tih dokumenata se vidi kako teče finansiranje i da se ta NVO finansira iz Amerike" kaže nam Jakovljević. 

"Jasno je navedena i objašnjena metodologija po kojoj mediji treba da izveštavaju o tom slučaju, što uočavam da se i dešava u praksi" - Milena Radulović je između više kandidata odabrana da bude nosilac priče.

Jakovljević najavljuje da će zbog linča i neistina, koje su kako navodi, nastavljene da se iznose u nekim medijima i nakon Aleksićevog iznošenja odbrane u sudnici prošlog utorka, podneti nove tužbe.

"Tužićemo sve medije koji su bezočno lagali i izvrtali značenja izgovorenih reči Mike Aleksića. Izmišljali su da je rekao nešto što nije, izvlačili su mu reči i rečenice iz konteksta. Nečuveno. Predočićemo zapisnik sa tog suđenja, pa da se tačno uporedi šta je rekao, a šta su mu izmislili" navodi Jakovljević.

On kaže da će protiv tih novinara pokrenuti i zakonske procedure pred državnim organima, kao i pred REM i regulativnim telima, koji prate rad medijskih kuća.

Nedopustivo je da novine čiji su novinari sedeli u sudnici i zapisivali sadržaj odbrane Mike Aleksića izmišljaju pojedine rečenice, kako bi on bio satanizovan i stvorena mračna slika o njegovom liku i delu.

Aleksić je pre nekoliko dana u sudnici prokomentarisao da su se u tom njegovom procesu osim tužioca i oštećenih, kao stranka sa aktivnim učešćem nametnuli i mediji.

Film o Desanki 

Miroslav Aleksić je u sudnici ispričao da je pre nekoliko godina prihvatio da napravi scenario i radi na filmu "Gospođica Desanka", posvećen velikoj srpskoj književnici Desanki Maksimović.

- Ideja je bila da u tom projektu učestvuju svi glumci koji su prošli kroz dramski studio "Stvar srca" . I Milena Radulović je bila planirana za ulogu - kazao je prilikom iznošenja odbrane Aleksić. Milena Radulović je tada rekla učitelju glume da sebe vidi u tom filmu kao Desanku u ranom periodu njenog života.

BONUS VIDEO: Misterija Periš i dalje traje, ko je sakrio iskaze?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR