Glas Javnosti

MALČANSKOM BERBERINU DOŽIVOTNA ROBIJA: Advokati najavili žalbu na prvostepenu presudu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Advokati Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja devojčice kod Niša, podneće žalbu na prvostepenu presudu.

Branilac po službenoj dužnosti Malčanskog berberina, Milena Stojanović koji je 5. januara ove godine osuđen na doživotnukaznu zatvora zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnjakinja, rekla je da će podneti žalbu na prvostepenu presudu.

Zbog složenosti predmeta i nastojanja da presuda bude perfektna, više od tri meseca bilo je potrebno da Viši sud pismeno izradi presudu i dostavi je advokatu odbrane, kako bi on mogao da se izjasni o žalbi.

-Presuda protiv Ninoslava Jovanovića nam je stigla, izjavićemo žalbu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja- kazala je danas Stojanović, prenose mediji.

Prvu presudu doživotne robije izrečenu nakon stupanja na snagu izmena Zakonika o krivičnom postupku, zloglasnom Malčanskom berberinu, izrekla je sudija Višeg suda Tamara Savić.

Podsetimo se, Ninoslav Jovanovuić uhapšen je 5 januara prošle  godine, nakon 17-dnevne potrage policije.

Potraga za osuđivanim pedofilom Ninoslavom Jovanovićem poznatijim kao “Malčanski berberin” trajala je od 20. Decembra 2019.godine  kada je oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12) u selu Suvi do, dok je devojčica bila na putu do škole. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage, u selu Jasenovik u jednoj vikendici.

Jovanović je pušten iz pritvora u martu 2019.  godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem društvene mreže Fejsbuk.

 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR