Glas Javnosti

MALČANSKI BERBERIN ODLUČIO DA SE ŽALI: Odbrana osporava prvostepenu presudu zbog povreda postupka

Hronika
Autor:

Tek što je zvanično stigla presuda Ninoslavu Jovanoviću, branioci Malčanskog berberina najavili su žalbu.

Nakon jezivog zločina, za koji je dobio doživotnu kaznu advokat Milena Stojanović, branilac po službenoj dužnosti najavila je žalbu na prvostepenu presudu.

Pravosnažnu presudu Jovanović(48)  je sačekao u pritvorskoj jedinici niškog Kazneno popravnog zavoda, a 5. januara ove godine osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnjakinja .

Usled složenosti predmeta i nastojanja da presuda bude perfektna, više od tri meseca bilo je potrebno da Viši sud pismeno izradi presudu i dostavi je advokatu odbrane, kako bi on mogao da se izjasni o žalbi.

-Presuda protiv Ninoslava Jovanovića nam je stigla, izjavićemo žalbu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja-, potvrdila  je danas advokat Stojanović za beogradske medije.

Prvu presudu doživotne robije izrečenu nakon stupanja na snagu izmena Zakonika o krivičnom postupku, zloglasnom Malčanskom berberinu, izrekla je sudija Višeg suda Tamara Savić.

Prvostepeno osuđeni Ninoslav Jovanovuić uhapšen je 5 januara prošle  godine, nakon 17-dnevne potrage policije, kakvu srpska javnost ne pamti.

Velika potraga za osuđivanim pedofilom Ninoslavom Jovanovićem poznatijim kao “Malčanski berberin” trajala je od 20. decembra 2019. godine  kada je oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12) u selu Suvi do, dok je devojčica bila na putu do škole. Devojčica je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana žestoke potrage policije, u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a Jovanović je uhapšen nekoliko dana kasnije na Malčanskom groblju.

Inače Jovanović je iz pritvora u pušten martu 2019.  godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem društvene mreže Fejsbuk.

Ovaj slučaj jedan od onih koji su sa razlogom ušli anale crne hronike, a u medijima se ne pamti da je neki slučaj u Srbiji toliko uzdrmao domaću javnost.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR