Glas Javnosti

DŽONIĆ PRETIO DA ĆE DA IH POBIJE AKO MU NE DAJU DEVIZNU PENZIJU: Majka Stojanka ridala na saslušanju

Hronika
Autor: Glas javnosti

Glavnoosumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, Goran Džonić, prebačen je iz Specijalne bolnice iz Beograda u pritvorsku jedinicu u Nišu! Naime, on je na neuropsihijatrijskom veštačenju bio od osmog decembra, pa sve do danas!

Ovu informaciju potvrdili su advokati i dodali da je veštačenje završeno i da se čeka nalaz.

- Imamo saznanja da je Goran Džonić prebačen iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i pritvrosku jedinicu KPZ u Nišu i da su završena veštačenja, ali nemamo formalno taj dokument - rekao je advokat Andrija Magdelinić.

U sklopu istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, saslušani su danas, Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, Ivan Džonić i njegova supruga, muškarac kom je Goran Džonić posle zločina vratio dug od 10.000 evra.

U današnjem svedočenju Ivan i Jasmina Džonić rekli su da su bili u dobrim odnosima sa Goranom Džonićem, bratom od strica i deverom, i da su mu pre tri godine pozajmili 10.000 evra.

Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, ispričala je na saslušanju da je prvoosumnjičeni Džonić jednom čak pištoljem pretio svojoj majci jer mu nije davala novac od devizne penzije. Ona je rekla da tu informaciju zna jer joj se Stojanka jednom prilikom, kada je došla kod nje u komšiluk, poverila i ispričala da im je Džonić pretio da će ih pobiti ako mu ne daju pare od devizne penzije.

Nesrećna žena, majka Gorana koji je 26. septembra ubijen sa suprugom i ćerkom, više puta na saslušanju je danas zaplakala dok je pričala o poslednjem danu koji je provela sa svojom porodicom.

Svedok Ivan Džonić, je istakao da je osumnjičenom Džoniću svojevremeno pozajmio novac, a da mu je Goran isti vratio tek posle zločina, tačnije likvidacije Gorana, Gordane i Lidije. Interesantno je da Džonić pomenutu svotu novca nije vraćao više od tri godine, da bi naprasno nakon ubistva tročlane porodice Đokić ipak vratio dug.

Podsetimo, porodica Đokić nestala je 26. septembra ove godine a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. Desetak kilometara dalje otkriveno je i njihovo zapaljeno vozilo „folksvagen“ pasat. Nakon hapšenja osumnjičenih, otpočeta je opsežna istraga tokom koje je sa jučerašnjim, saslušan čak 21 svedok.

Oni su obezbedili alibi sinovima Gorana Džonića, jer su potvrdili da su u vreme zločina bili na poslu, jedan u vatrogasnoj jedinici a drugi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Nijedan od svedoka nije doveo u vezu sa ubistvom ni braću K.M. i K.M. koje je Džonić označio kao inspiratore i direktne izvršioce zločina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR