Glas Javnosti

LJUBOMIR SE UGLEDAO NA OCA: Dugi Lainović je bio gospodar Novog Sada, likvidiran ispred Hotela "Srbija" (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Branislav Lainović (1955), zvani Krakati, Dugi ili Lajavi, ubijen je 20. marta 2000. oko 16.15, ispred Hotela "Srbija" u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Lainović je stajao ispred kioska, čekao je nekog, kada mu je prišao mlad čovek u crvenoj jakni i s leđa mu ispalio tri hica iz pištolja - dva su Lainovića pogodila u glavu, a počinilac je pobegao u pravcu Ulice Vojislava Ilića.

Tog dana Lainović je bio u policiji na informativnom razgovoru, drugi put u desetak dana prvi put, a sve u vezi sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana.

Bagzi je svedočio da je Dušan Spasojević naredio ubistvo, a da su to odradili Kalinić i Miloš Simović. Kako kaže Bagzi, Simović ga je upucao, nakon čega je seo u kola, pustio muziku i počeo da peva. Dugi je u trenutku ubistva pričao telefonom i čekao nekog, a navodno su ga preko signala mobilnog "zemunci" pratili i navodili na mesto na kome će ga likvidirati.

Na suđenju pripadnicima zemunskog klana svedok Marjan Suban, prijatelj pokojnog Branislava Lainovića Dugog, rekao je da se 20. marta 2000, na dan kada je Dugi ubijen, sa njim sastao u kafiću "Kafe kafe" na Senjaku, gde su se dogovarali oko nekih poslovnih detalja. Tu su bili i fudbaler Vojvodine Vorkapić i pevačica grupe "Flejm".

- Sedeli smo i pričali, kada sam primetio da blizu nas sede dva mladića koji nas sve vreme posmatraju i smeškaju se. Rekao sam to Lainoviću, a on je odgovorio: "Mogu da mi p.. e" - ispričao je svedok.


Foto: Arhiva

- Lainović mi je tada rekao da putuje za Sofiju i da se vraća sutradan posle čega mu je poverio 7. 000 nemačkih maraka kako ih ne bi nosio u Bugarsku - rekao je Suban.

Rastali su se, ali ga je kasnije Lainović pozvao telefonom, rekao da nije otputovao i tražio da dođe da ga pokupi automobilom kod hotela "Srbija".

- Pošto sam kasnio, ponovo me je pozvao i rekao: " Debeli požuri, p.. ka mu materina, može do nečega da dođe". Kada sam stigao blizu hotela zvao sam ga, ali se nije javljao. Prošao sam semafor, gde sam ugledao kola Hitne pomoći i Lainovića kako leži mrtav na zemlji - naveo je svedok.

Podsetimo, Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović.

BONUS VIDEO


Na suđenju pripadnicima zemunskog klana svedok Marjan Suban, prijatelj pokojnog Branislava Lainovića Dugog, rekao je da se 20. marta 2000, na dan kada je Dugi ubijen, sa njim sastao u kafiću "Kafe kafe" na Senjaku, gde su se dogovarali oko nekih poslovnih detalja. Tu su bili i fudbaler "Vojvodine" Vorkapić i pevačica grupe "Flejm". - Sedeli smo i pričali, kada sam primetio da blizu nas sede dva

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR