Glas Javnosti

KO SU BELIVUKOVI DILERI BRAĆA BUDIMIR: Zarađivali od droge, šurovali sa Šiptarima

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bojan Hrvatin, okrivljeni-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), detaljno je izneo na prošlonedeljnom suđenju klanu Belivuk, saznanja o likvidacijama. Istakao je da je član grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića postao zahvaljujući Milošu Budimiru, sa kojim je služio zatvorsku kaznu, te da je znao da se on bavi prodajom droge. Prema saznanjima Nova.rs, Budimir je sarađivao sa dvojicom albanskih državljana iz Bujanovca, a jednog od njih su zvali Glumac zbog uloge u filmu.

Hrvatin je istakao da je Budimira upoznao u KPZ Zabela, te da je znao da je on u poslu sa marihuanom. Upravo zbog posla sa narkoticima, Budimir je bio na merama još pre nego što je policija pratila klan Belivuk-Miljković.



Policija je još ranije imala saznanja da je Budimir sa bratom Milošem deo beogradske ispostave organizovane grupe na čelu sa H. Š., koja prebacuje heroin sa Kosova, preko centralne Srbije, gde ga mešaju sa paracetamolom, i šalju u Švajcarsku.

Prema nezvaničnim saznanjima Nove, Budimir su radili sa različitim vrstama narkotika – prednjačili su marihuana i heroin. Bili su deo grupe koju predvode dvojica albanskih državljana, te je većina narkotika išla preko Velikog Trnovca, odnosno Bujanovca.

„Obojica Albanaca u međuvremenu su promenila imena i trenutno se, prema dostupnim informacijama, ne nalaze u Srbiji. Sa njima su Budimiri intenzivno sarađivali kada je reč o trgovini narkoticima. Jedan od pomenutih Albanaca je duži niz godina držao striptiz bar u Bujanovcu, a rade i sa kokainom, odnosno vrše razmenu“, kaže izvor Nova.rs.


Ističe i da je drugi Albanac poznatiji pod nadimkom Glumac.

„Takođe je iz Bujanovca. Pre 15-ak godina služio je kaznu u niškom zatvoru zbog dilovanja droge. Nekoliko godina je proveo iza rešetaka. Takođe, svojevremeno je glumio u filmu, imao je neku malu ulogu, ali je zbog toga dobio nadimak Glumac“, dodaje izvor.

Navodi i da navodno jedan od dvojice Albanaca, sa kojima je Budimir sarađivao, ima privatnu firmu na Kosovu.


„Ono što je izvesno jeste da sarađuju s ljudima iz Turske i da šalju marihuanu u zamenu za heroin“, navodi izvor.

Podsetimo, braća Budimiri slovila su za najbliže saradnike vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Učestvovali su u svim likvidacijama, uništavali tela.

Optužnicom se terete za sedam likvidacija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR