Glas Javnosti

ZLOKOBNO SVEDOČENJE BELIVUKOVOG VOJNIKA: Hrvatin otkrio STRAVIČNE detalje UBISTVA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas je u Specijalnom sudu svedočio svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je danas otpočeo davanja iskaza pred Specijalnim sudom u Beogradu u postupku protiv Veljka Belivuka, otkrio je da se Belivukov najbliži saradnik Marko Miljković najviše radovao što će lično da ubije Gorana Veličkovića, ali i da je "bio hvalisavac kog je samo kriminal zanimao".

Hrvatin je rekao i da mu je Miljković objasnio da su u ratu klanova oni na strani "kavčana", kao i "da je Radoje Zvicer brat".

- Priznajem da sam član ekipe čije su vođe Belivuk i Miljković, nisam član navijačke grupe Principi. Član grupe sam bio samo iz kriminalnih razloga. Miljkoviću sam rekao da, kada bude trebalo da se ubije neko iz škaljarskog klana, a da ima keša, računa na mene - prizano je on i dodao da je smatrao da "dok se ne okrve ne može da bude potpunog poverenja među njima".

Ubistvo Kiće: Miljković je rekao da je bila njegova ideja


Bojan Hrvatin, koji je otpočeo svoje svedočenje o zločinima klana, otkrio je da je u jednom od prvih razgovora sa Markom Miljkovićem razgovarao o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće.

- Preneo sam im da se pričalo kako je čudno što je navijač ubijen kao kriminalac. Miljković se složio i tada je rekao da je njegova ideja bila da se tako ubije. Rekao mi je i da su tada imali problem, jer nisu videli kamere, pa je sutradan neko od njih otišao sa policijskom značkom i da su im radnici rekli da nadzor ne radi. Miljković mi je kasnije pričao da je Ljubomir Lainović ubio Kiću, kao i da je Lainović učestvovao i u Atini u ubistvu - rekao je Hrvatin.

Podsetimo, prvi svedok-saradnik Srđan Lalić ispričao je da je klan posle zločina ubio Lainovića, jer su procenili da predstavlja opasnost za njih.

Opisao je i da je u grupu ušao čim je izašao iz zatvora Zabela u junu 2020. u kom je služio kaznu za ubistvo, i to preko Miloša Budimira, kog je poznavao sa izdržavanja kazne, a koji je već bio deo klana Belivuka i Miljkovića. Naveo je i da je Miljkovića prvi put sreo na rođendanu Budimirovog deteta i da je polako počeo da se zbližava sa njima.

Hrvatin je otkro i da su mu objasnili da grupa funkcioniše tako što su Belivuk, Miljković i braća Budimir praktično "braća".

- Miljković mi je rekao da sada kada su skockali priču oko navijanja i tribine, "njega to ne interesuje, da to zanima Belivuka i Marka Budimira, a Miloša i njega ne, ali da se sve dogovaraju", pa je rekao da se i u kriminalnim poslovima sve dogovaraju "ali da se njegova poštuje" - ispričao je Hrvatin.

Najavio nova otkrića: Krf odložio ubistvo Goksija


Bojan Hrvatin, koji je svedočenje počeo posle Srđana Lalića, za manje od dva sata izlaganja, osim o ubistvu Veličkovića koje je obuhvaćeno optužnicom, pomenuo je i likvidacije "škaljaraca" u Atini, zatim na Krfu, ubistvo Ljubomira Markovića Kiće, likvidaciju Aleksandra Šarca, ubistvo Miljkovićevog kuma Mirka Kojića.

On je naveo i da će u daljem izlaganju govoriti o Vladimiru Kovačeviću Kovaču, koji se sumnjiči da je pripadnik kriminalne grupe Nikole Vušovića. Tokom izlaganja otkrio je i da je Veličković trebalo da bude otet i ubijen ranije.

- Sada mogu da kažem da je pripremanje ubistva na Krfu promenilo plan za Velickovića - rekao je Hrvatin.

Na ostrvu Krf u julu 2020, podsetimo, ubijeni su Alan Kožar i Damir Hodžić.

Prvo ubistvo u kom je, kako je priznao, učestvovao sa njima, bilo je Gorana Veličkovića Goksija. Objasnio je da je Veličkovića poznavao i pre odlaska u zatvor i da se po izlasku povezao sa njim, jer je počeo da trguje drogom. Kada su vođe grupe shvatile da je sa njim u kontaktu, dodelili su mu zadatak da namami Veličkovića i da im ga dovede do jedne njive u blizini kuće u Ritopeku, što je i učinio pod izgovorom da će mu njegov prijatelj prodati dva pištolja.

Zalizani u kontaktima


Kobnog dana 3. avgusta, kako je ispričao, našli su se oko 17 sati u Višegradskoj, Veličković je ušao u "smarta" i on ga je direktno odvezao do njive na kojoj su čekali ostali.

- Miljković mi je posle doneo Goranov Skaj aparat, rekao je da u kontaktima ima Filipa Koraća, kog smo mi zvali Zalizani. Ispričao mi je da se dobro držao, da ga je iznenadio, da je pitao za mene, gde sam ja, da su mu odgovorili da su mene već rešili. On je onda sa stadiona otišao da ubije Gorana, rekao je: "Meni je palo, ja treba da ga ubijem". U stvari, svi su mrzeli Gorana, ali Miljković najviše, bio je radstan što ide da ga ubije. Rekao mi je da će trajati sat i po ili dva - ispričao je Hrvatin, prenosi Kurir.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR