Glas Javnosti

KO JE ČUVENI "PINK PANTER" IZ KALUĐERICE: Radojević uhapšen krajem aprila, poznanici otkrili detalje

Hronika
Autor: Glas javnosti

- Bio sam tu i prvi put kada je uhapšen, posle derbija, bili smo na suprotnim tribinama, pa je trebalo da se nađemo posle, ali se nije javljao. On je pošten čovek, ni šibicu nije ukrao, ali se družio sa jakim momcima - ovako ga opisuju poznanici.

Ovim rečima, Miodrag Ristić direktor FK Kaluđerica, poznanik Gorana Radojevića, navodnog člana pljačkaške bande „Pink Panteri“ koji je, po Interpolovoj poternici krajem aprila uhapšen tokom fudbalske utakmice u tom prigradskom naselju, opisuje uhapšenog Radojevića, prenosi Nova S.

Vest da je „Pink Panter“ Goran Radojević sa Interpolove poternice uhapšen u Beogradu, tokom utakmice FK Brodarac i FK Kaluđerica, podigla je veliku prašinu u javnost, a Radojevićev prijatelj koji je svedočio ovoj nesvakidašnjoj akciji policije, otkrio je detalje iz Radojevićevog života. Goran Radojević je 2012. godine privođen kao član bande „Pink Panter“, koja se sumnjiči da je ukrala sliku Pola Sezana – „Dečak u crvenom prsluku“, vrednosti oko 100 miliona evra.


Direktor FK Kaluđerica je potvrdio  da Radojević jeste uhapšen tokom utakmice, ali i da nije bilo sve tako kako je prikazano u medijima.

- Uhapšen je u toku poluvremena. Policajci su upitali: Jel to Radojević Goran?, a zatim je on otišao da se presvuče i svojim kolima otišao u stanicu, ni lisice mu nisu stavili. Nije bilo nikakvih povika, ni gužve, kako se pisalo - prepričava Ristić.

Ipak, o Radojevićevoj karijeri kao članu poznate pljačkaške bande njegov prijatelj nije imao mnogo da kaže.

- Poznajem ga više od dvadeset godina. Znao sam ga i kada je prvi put uhapšen, išli smo zajedno na derbi. On navija za Partizan, ja za Zvezdu, bili smo na suprotnim tribinama i trebalo je nakon utakmice da se nađemo. Nije se javljao i ja pročitam u novinama da je uhapšen... Ne znam ni da je šibicu nekada ukrao, nema srca za to, nije takav. Kakav Pink Panter, mislim da je zbog toga što je voleo da se druži sa jačima. Pio je kafu sa "jakim" momcima, sigurno je zbog toga uhapšen, možda policija misli i da on nešto zna - tvrdi  Miodrag Ristić.

Javnost je začudila činjenica da Radojević slobodno šeta gradom, igra fudbal, dok je za njim raspisana Interpolova poternica. Još jedna začuđujuća okolnost je da se MUP nije oglasio povodom ovog hapšenja. Spekuliše se da li je hapšenje izazvano time što Radojević nikada nije otišao na izdržavanje zatvorske kazne zbog krađe umetničkog dela ili je u pitanju neki drugi uzrok.


Ristić kaže da ne može da tvrdi da je Radojević ispunio svoju zatvorsku kaznu, ali zna da je neko vreme bio u zatvoru.

Takođe, prema rečima Ristića, njegovog prijatelja niko nije krio, niti je Radojević bio u bekstvu.

- Slobodno je šetao gradom, pio kafu u kafićima. Ima svoju firmu za razvoz drva, znam da uvek ima svoja posla. Nikada nikoga nije "pokrao" ni za metar drva, radio je pošteno. Ipak, jedino da je u pitanju što je voleo da se druži sa opasnijima -  ispričao je Ristić.

Te 2012. godine tadašnji ministar policije Ivica Dačić je potvrdio da je uhapšen Radojević, kao i da su čekali da se završi derbi, kako ne bi uznemirili i ostale članove bande, koji su ubrzo uhapšeni.

Prema njegovim rečima, svi uhapšeni - Raško Mladenović, Ivan Peković, Goran Radojević i Bobe Nedeljkovski, već su imali kriminalne dosijee.

Peković je tada lociran u blizini stadiona Crvene Zvezde, ali zbog njegove "divljačke" vožnje, bilo ga je teško sustići.

Radojević je 2015. godine osuđen na zatvorsku kaznu, ali nije poznato da li je uopšte otišao na izdržavanje iste.

Mediji su tada pisali o njegovoj neobičnoj odbrani, kako nije ni znao da je slika ukradena, dok nije uhapšen. Radojević se pravdao da je kamionom vozio drugare, ali da nije znao da je slika uopšte u njegovom vozilu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR