Glas Javnosti

KAMENOVAN AUTOBUS U KOSOVSKOJ MITROVICI: Napad na Srbe povratnike, putnici u STRAHU

Hronika
Autor: Glas javnosti

Jutros oko 9 časova u mestu Rudnik kamenovan je autobus koji prevozi Srbe povratnike iz opštine Istok u Kosovskoj Mitrovici.

Iako povređenih nije bilo, putnici su izrazito uznemireni i zastrašeni nakon ovog incidenta, a vozač je pozvao policiju koja je izvršila uviđaj, saopšteno je iz Kancearije za KiM.

- Šta je kome grupa putnika povratnika zasmetala, da su postali meta albanskih huligana i ekstremista? Serija agresivnih i bezumnih napada na Srbe na prostoru Kosova i Metohije ovim je nastavljena, a najnoviji napad na povratnike, test je i za predstavnike onih međunarodnih organizacija koje bi trebalo da obezbede miran i bezbedan život Srba na KiM, da svoj zadatak i ispune. Posebno zabrinjava što ne postoji ni volja, ni želja političara iz Prištine da osude ovakve incidente i zatraže hitno privođenje počinilaca, čime bi jasno i nedvosmisleno pokazali da su spremni na zajednički suživot sa srpskim narodom. Naprotiv, od predstavnika Privremenih institucija samouprave u Prištini imamo samo agresivne i antisrpske izjave kojima potpiruju mržnju i netrpljivost prema Srbima i direktno izazivaju incidente na terenu - navodi se u saopštenju, prenosi b92.net.


Kako kažu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, zahteva se da se hitno i bez odlaganja napadači na humanitarni autobus uhapse i sankcionišu i apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji deluju na prostoru Kosova i Metohije da ovaj incident javno i jasno osude i podignu bezbednost Srba na viši nivo.

Autobus koji prevozi putnike iz Osojana u Kosovsku Mitrovicu dva puta nedeljano finansira Kancelarija za KiM.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR