Glas Javnosti

KNELE JE KAO DETE BIO ODLIČAN ĐAK I UZORAN SPORTISTA: Niko u malom KNEŽEVIĆU nije video budućeg KRIMINALCA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Knežević-Knele, jedan od prvih i napoznatijih momaka sa vrelog beogradskog asfalta devedesetih, i tri decenije nakon tragične smrti i dalje nosi oreol mističnosti.

Bio je iz naselja Braće Jerković, kojim se ponosio, a kao dečak nije nagoveštavao da će kasnije izabrati put kriminala. U školi je bio odličan đak, vrsni sportista, kao mali je jedva preživeo penicilinski šok, a i dalje se ne zna pod kojim okolnostima je izabrao asfalt.

Početkom devedesetihg godina prošlog veka, Knele upoznaje najpoznatijeg Voždovčanina, Đorđa Božovića Gišku sa kojim ubrzo postaje veliki prijatelj uprkos razlici u godinama.

Veoma brzo počinje da se druži i sa ostalim zvučnim imenima beogradskog asfalta tog doba među kojima su Radovan Lagundžić zvani Žabac, Romeo Savić, Mirko Tomić poznatiji kao Bosanac ali i Goran Vuković Majmun, tadašnji šef Voždovačkog ganga, čiji član i sam ubrzo postaje. Voleo je da se bije, da puca i ranjava.

 


Knele je poslednjih meseci svog života živeo u beogradskom hotelu "Hajat", u kome je i ubijen pod sumnjivim okolnostima.

Naime, 28. oktobra 1992. godine, na podu sobe 331 njegovo izrešetano telo pronašla je sobarica. Imao je 21 godinu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR